Afzetseizoen vollegrondskomkommers van start in Oekraïne

Deze week is in Oekraïne het seizoen van de piekverkoop van komkommers uit de vollegrond begonnen. Het afzetseizoen van de vollegrondskomkommers is, zoals voor alle vroege groenten, in Oekraïne met een merkbare vertraging begonnen als gevolg van de bezetting van de regio Cherson, het gebied dat gewoonlijk de grootste teelt van vroege groenten heeft.

De komkommers zijn in bijna alle regio's van het land aanzienlijk op de markt gekomen en de prijzen liggen in de orde van 10-15 UAH/kg (€ 0,33-0,50/kg), wat gemiddeld 3,5 keer duurder is dan in dezelfde periode vorig jaar.

De belangrijkste marktdeelnemers schrijven dit prijsverschil toe aan de bezetting van de regio Zaporizja, die in de voorgaande seizoenen koploper was bij de teelt van komkommers in de vollegrond en in folietunnels. Tot dusver is er bijna geen aanvoer van komkommers uit de regio Zaporizja. Ook de stijging van de logistieke kosten heeft bijgedragen tot de hoge prijzen voor vollegrondskomkommers. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat de tijd voor het vervoer van groenten en fruit tussen de regio's aanzienlijk is toegenomen, iets wat van invloed is op de kwaliteitskenmerken van de groenten.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven