Turkse Alanar teelt abrikozen in eigen boomgaarden

De Franse abrikozen die in Turkije worden geteeld vinden dit seizoen gretig aftrek bij Duitse klanten, zegt Alanar-marketingcoördinator Yigit Gokyigit: "Alanar is een teler, verpakker en exporteur van Franse abrikozen. We hebben dit jaar een geweldig seizoen. De kwaliteit van het fruit is op dit moment op zijn best. We leveren onze abrikozen al jaren aan grote supermarktketens over de hele wereld. Dit jaar zien we een toenemende vraag uit Duitsland en Centraal-Europese landen."

Gokyigit geeft aan dat het bedrijf van plan is om de teelt van hun abrikozen de komende jaren te verhogen. "Wij telen 100% van onze abrikozen in onze eigen boomgaarden, gelegen in de Manisa-regio in Turkije. Hoewel onze boomgaarden nog jonge bomen hebben, zullen we dit jaar al meer dan 1.200 ton oogsten. We verwachten dat onze oogst in de komende jaren over de 2.000 ton per jaar zal gaan."

Hoewel Alanar erin geslaagd is om goede bestemmingen te vinden voor hun abrikozen, benadrukt Gokyigit dat ze nog steeds op zoek zijn naar meer markten en supermarkten voor hun producten. "Ons doel was om onze abrikozen van hoge kwaliteit te leveren aan onze resterende klanten in West-Europa. We wilden dit fruit ook introduceren op de nieuwe markt. Ik ben zo blij om de tevredenheid te zien van zowel onze klanten als de klanten die onze Franse abrikozen voor de eerste keer ontvangen. Iedereen lijkt de kwaliteit te waarderen."

"We willen onze abrikozen dit seizoen graag aan nieuwe klanten aanbieden. De rassen van onze Franse abrikozen worden door een beperkt aantal telers over de hele wereld geteeld. Deze assortimenten staan bij importeurs zeer goed bekend als de meest gevraagde abrikozen van hoge kwaliteit!" besluit Gokyigit.

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Mobiel: +90 549 804 87 56
yigit.gokyigit@alanar.com.tr    
www.alanar.com.tr  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven