Blauwe bessenexporteur gaat Save Foods-behandeling gebruiken

Save Foods, een agri-food techbedrijf dat gespecialiseerd is in eco-gewasbescherming die helpt voedselverspilling te verminderen en voedselveiligheid te garanderen, kondigde vandaag succesvolle testresultaten aan van een wereldwijde exporteur van blauwe bessen in Zuid-Afrika.

De exporteur testte de eco-gewasbeschermingsoplossing van Save Foods tijdens seizoen 2021-2022 en toonde met succes aan dat schimmel na zeven weken (bij 0°C) volledig werd tegengegaan en dat de houdbaarheid van de blauwe bessen met een week extra werd verlengd (bij 6-8°C). De resultaten vertalen zich in een toename van 8% van het fruitaanbod met minder afval.

"We zijn verheugd om deze kritische en expansieve markt te helpen om de houdbaarheid te verlengen, effectief de afzet te verhogen en voedselverspilling tegen te gaan tijdens het proces," zegt Dan Sztybel, CEO van de Israëlische dochteronderneming van Save Foods. "We hebben vastgesteld dat de eco-gewasbeschermingsbehandeling van Save Foods de kwaliteit van zachtfruit consistent behoudt, in verschillende geografische regio's en bij verschillende telers. Wij geloven dat dit een bevestiging is van de effectiviteit die onze oplossing biedt."

In 2020 werd de wereldwijde markt voor zachtfruit en druiven geschat op € 813 mld en de verwachting is dat deze markt van 2022 tot 2027 zal groeien met 6,8%, tot ongeveer € 1,1 bln in 2026.

"Er is een toenemende belangstelling voor Save Foods' technologie in Zuid-Afrika, met meer dan een dozijn actieve pilots die momenteel worden uitgevoerd," merkt Ziv Ben-Ami van Auryon Holdings en de vertegenwoordiger van Save Foods in Zuid-Afrika op. "Deze succesvolle test met blauwe bessen en de verdere integratie van de behandeling van Save Foods in de wereldwijde voedselvoorzienings-keten blijft het langetermijnpotentieel versterken terwijl er steeds meer kansen en nieuwe verbindingen worden geopend."

Zuid-Afrika behoort tot 's werelds grootste leveranciers van vers fruit en ongeveer 90% van het fruit van het land wordt geëxporteerd naar de internationale markt.

Een van de grootste uitdagingen bij de im- en export van producten is de kwaliteit ervan te garanderen tegen de tijd dat zij op de plaats van bestemming aankomen. Deze uitdaging is nog groter in exporterende landen zoals Zuid-Afrika, omdat de belangrijkste consumentenmarkten voor de producten ver weg liggen, waardoor het fruit gedurende langere perioden zijn integriteit en kwaliteit moet behouden.

De langere houdbaarheid van de eco-gewasbeschermings-behandeling van Save Foods biedt telers, retailers en consumenten een langere periode om producten te vervoeren, te verkopen, op te slaan en te consumeren. De behandelingen van Save Foods zijn niet-toxisch en gemakkelijk aan te brengen. Ze verlengen niet alleen de houdbaarheid, maar bieden ook een hoog niveau van voedselveiligheid, wat de consument ten goede komt.

Voor meer informatie:
IR@savefoods.co
Savefoods.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven