VK: Sainsbury’s investeert honderden miljoenen in prijsverlagingen

Update over de aanwezigheid van gorilla's in Italië
Gorillas: "Zoals we op 24 mei hebben aangekondigd, hebben we besloten onze focus te richten op Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de VS (New York City). Het overgrote deel van onze inkomsten (90%) komt uit deze belangrijke markten. Wat onze Italiaanse aanwezigheid betreft, zijn wij weliswaar nog steeds zorgvuldig verschillende strategische en financiële alternatieven aan het evalueren, waaronder de verkoop van het bedrijf of de intrede van nieuwe investeerders, maar deze onderhandelingen zijn nog niet zo concreet dat zij duidelijk op een succesvolle afloop zouden wijzen. Daarom hebben we besloten om een geleidelijk proces te starten dat uiteindelijk zal eindigen met de sluiting van onze activiteiten in Italië."
Bron: gorillas.io 

Aldi Portugal mikt op 20 winkelopeningen dit jaar
De Duitse discounter Aldi is van plan dit jaar 20 supermarkten in Portugal te openen en 450 extra banen te creëren. Matosinhos, Guimarães, Palmela (Quinta do Anjo) en Loulé zijn enkele van de locaties voor de nieuwe winkels, merkte de retailer op.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Prijzen van BBQ-benodigdheden van Aldi en de Big Four vergeleken
Ter gelegenheid van de Nationale BBQ-week heeft een nieuwe analyse uitgewezen hoeveel  bespaard kan worden door alle benodigdheden voor de barbecue bij Aldi te kopen. Speciaal Geselecteerde Koolsla (300g) - € 1,15. Nature's Pick Suikermaïs x2 - € 1,50. The Deli Aardappelsalade (300g) - €0,87. Nature's Pick Romaine sla x2 - € 1,11.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

VK: Sainsbury’s investeert honderden miljoenen in prijsverlagingen
Shoppers letten nu op "elke cent en elk pond" zegt Simon Roberts, de CEO van Sainsbury's. Hij verwacht dat de druk op het huishoudbudget de rest van het jaar zal toenemen. "We begrijpen echt hoe moeilijk het is voor miljoenen huis-houdens op dit moment en daarom investeren we € 584 mln en doen we er alles aan om onze prijzen laag te houden, vooral op de producten die klanten het vaakst kopen."
Bron: retaildetail.eu 

Delhaize wil aanbod plantaardig verdubbelen
Vandaag verkoopt Delhaize zo'n 400 plantaardige vlees- en zuivelvervangers. Dat aantal zou tegen 2025 moeten verdubbelen. De foodretailer wil naar eigen zeggen nu al een revolutie ontketenen in de hoofden van zijn klanten en verwacht de komende jaren heel wat innovaties. "Door het assortiment te vergroten en duidelijker zichtbaar te maken in de winkels, willen we de stap naar dat assortiment toegankelijker maken, want we beseffen heel goed dat er nog wel wat drempels kunnen zijn. Mensen zijn niet altijd bekend met de smaak en de textuur. Of denken ten onrechte dat het erg duur is," aldus woordvoerder Roel Dekelver.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Expansieplannen Oddbox werpen vruchten af met PODFather
Oddbox, de Britse fruit- en groentebox-abonnementsdienst die voedselverspilling tegengaat, heeft PODFather's oplossing voor wagenparkbeheer en elektronisch bewijs van aflevering geselecteerd om de plannen voor haar snel groeiende operatie te optimaliseren. Met een vloot van 50 voertuigen die opereren vanuit één, binnenkort twee depots, levert het Oddbox-team momenteel groenten- en fruitboxen aan meer dan 40.000 klanten verspreid over Londen en het zuidoosten van Engeland. Na het bekijken van de software-opties die de markt te bieden had, was het Oddbox-team onder de indruk van PODFather's uitgebreide functionaliteit, het gemak van integratie en de professionele aanpak van hun planningsuitdagingen.
Bron: thepodfather.com 

Amazon levert nu met e-cargofietsen in het Verenigd Koninkrijk
E-commerce gigant Amazon start zijn eerste 'micromobility' hub in Londen. De introductie bestaat uit een vloot van e-cargofietsen en bezorgers te voet. De hub zal zo'n 5 mln leveringen per jaar uitvoeren.
Bron: ecommercenews.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven