MSC breidt spoordiensten in Noordwest-Europa uit met nieuwe vestiging België

MSC heeft de opening aangekondigd van een nieuwe vestiging van Medway in België, die eind vorige week van start is gegaan. De nieuwe spooronderneming, die onder MSC's inland logistics partner MedLog valt, zal in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk opereren als een gelicenseerde spoorvervoerder operator.

De nieuwe onderneming bedient klanten die van en naar het noordwesten van Europa verladen en verzekert de kwaliteit van MSC's intermodale opties in de regio. Vanaf de start zal de vestiging dagelijkse verbindingen verzorgen tussen de haven van Antwerpen en vier bestemmingen in Duitsland: Neuss, Frankfurt, Germersheim en  Wörth Am Rhein. Op middellange termijn zal zij ook de andere belangrijke havens in Noord-Europa, Bremerhaven, Rotterdam en Hamburg, verbinden met het binnenland van Centraal-Europa.

De regio is een kritieke handelszone, met vitale havens voor wereldwijde logistiek en transportdiensten, die een grote verscheidenheid aan goederen vervoeren. Hoewel de dienst open blijft staan voor alle soorten goederen, zal hij vooral de verplaatsing van witgoed, chemicaliën, auto's en levensmiddelen vergemakkelijken.

Salvatore Prudente, uitvoerend directeur van MedLog, legt uit wat een mijlpaal dit is voor Medway en MedLog: "De nieuwe vestiging van Medway België breidt de voetafdruk van onze spoorvervoerder in Europa uit. Het opzetten van spoordiensten in het noordwesten van Europa stelt ons in staat om verbindingen met onze eigen activa te garanderen en ons aanbod aan huidige klanten uit te breiden. We zijn ongelooflijk trots op het werk dat onze toegewijde teams hebben verricht om ons op dit punt te brengen en kijken ernaar uit om te blijven groeien in de railvrachtexploitatie."

De railtransporttak gaat van start met 4 elektrische interoperabele locomotieven in de huidige vloot en meer die op een later tijdstip zullen worden geleverd. De locomotieven worden geleverd door Medway-partner Alphatrains en de motorwagens door VTG.

Het verbinden van meer havens in de Europese regio met binnenlandse diensten is belangrijk voor een succesvol intermodaal aanbod en is een doelstelling voor de groei van het bedrijf in de toekomst. Het aanbieden van diensten aan klanten waar vraag naar is, blijft een belangrijk strategisch doel en MSC en zijn partners streven naar uitbreiding en groei op een manier die deze taak vervult.

Medway is momenteel een spoorwegexploitant in Portugal, Spanje en Italië en bezit rollend materieel, geëxploiteerd door partners, in Turkije en India. Medway rijdt 40.000+ treinen per jaar, die meer dan 7 mln km afleggen, met een wereldwijde vloot van 110 locomotieven en 4.700+ treinstellen.

Voor meer informatie:
MSC
+41 615556555
CHE-infobsl@msc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven