Maritieme vakbonden steunen staking Duitse havenarbeiders

Vakbondsleiders in de scheepvaart hebben hun solidariteit betuigd met de 12.000 havenarbeiders in Duitsland naar aanleiding van hun recente staking.

De Duitse afdeling van de Internationale Transportarbeidersfederatie (ITF), ver.di, voert campagne voor een jaarlijkse, automatische inflatiecorrectie die moet worden opgenomen in een nieuwe collectieve overeenkomst met 58 havens en terminals.

Maya Schwiegershausen-Güth, hoofd van de afdeling maritieme aangelegenheden van ver.di: "De stijgende prijzen voor essentiële uitgaven zoals energie en voedsel zijn een ondraaglijke last geworden voor Duitse werknemers, vooral die met lage lonen." Zij voegde eraan toe dat de werkgevers, die worden vertegenwoordigd door de centrale vereniging van Duitse zeehavenbedrijven (ZDS), het beginsel van inflatiebescherming tot dusver in besprekingen met de vakbond hebben verworpen.

"Deze havenbedrijven willen hun werknemers in de kou laten staan door de gevolgen van de prijsstijgingen. Zij aanvaarden dat de lonen van de havenarbeiders zullen worden uitgehold door de inflatie. Dat kunnen wij niet accepteren, vooral niet na alles wat de havenarbeiders voor de werkgevers en het algemeen belang hebben gedaan", benadrukte zij.

Niek Stam, vice-voorzitter van de ITF-afdeling voor havenarbeiders, zei dat de ITF en de ETF-vakbonden voor havenarbeiders, die meer dan 500.000 werknemers vertegenwoordigen, zich verenigd hebben in hun steun aan ver.di bij zijn inspanningen om een betere loonregeling te verkrijgen.

Bron: container-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven