Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierland: Areaal bio met 12.000 ha gegroeid

Het Ierse areaal aan biologische landbouwgrond is in de afgelopen twee jaar met 35% toegenomen. Landbouwminister Charlie McConalogue legde uit dat in 2021 nog eens 12.000 hectare extra biologisch werd bewerkt. Verwacht wordt dat dit cijfer met nog eens 17.000 hectare zal stijgen, rekening houdend met degenen die dit jaar een aanvraag hebben ingediend om over te schakelen op biologische teelt.

De toename van de biologische teelt is van 74.000 hectare naar ongeveer 110.000 hectare gegaan. Dit komt neer op ongeveer 13% van de uitbreiding van 74.000 hectare tot 335.000 hectare (7,5% van het Ierse land- en tuinbouwareaal) waarnaar in het vorig jaar november gelanceerde klimaatactieplan en in het huidige regeringsprogramma wordt gestreefd. De verwezenlijking van deze doelstelling zal naar verwachting bijdragen tot ongeveer 5% van de emissiereductie voor de landbouw in het kader van het Klimaatactieplan.

Bron: irishexaminer.com

Publicatiedatum: