Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jack Ma wederom in Nederland, bezoekt WUR

Afgelopen najaar was de tuinbouw in rep en roer toen Jack Ma meerdere bedrijven bezocht. Recent was de oprichter van de Jack Ma Foundation en medeoprichter en voormalig uitvoerend voorzitter van Alibaba Group terug. Op 2 juli bezocht hij de WUR.

Hij wilde vooral weten hoe de voedselproductie in China en in de rest van de wereld op een duurzame manier vergroot kan worden, zo valt te lezen in een verslag van de universiteit. Ma gaf aan dat hij graag tijdens een vervolgbezoek nog meer inzichten zou willen verkrijgen.

Jack Ma tijdens zijn bezoek aan de WUR

Middels zijn bezoek aan Wageningen wilde Ma vooral inzicht krijgen in de mogelijkheden voor duurzame veeteelt en visserij in China. Ma wil ‘zijn tijd en energie volledig richten op landbouw en duurzame voedselproductie, onder meer in de Gobi-woestijn in China’.

Na een algemene inleiding over WUR presenteerden verschillende WUR-wetenschappers hun expertise over de toekomst van duurzame landbouw, aquacultuur en visserij.

De delegatie bezocht daarnaast de nieuwe hightech kas en de Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC) op Wageningen Campus.

Tijdens de rondleiding toonde Ma zich onder de indruk van de breedte van het domein van WUR, en de ultramoderne onderzoeksfaciliteiten. Tijdens zijn gesprekken met de Wageningse wetenschappers toonde Ma belangstelling voor manieren om de landbouw aantrekkelijk te maken voor jonge talenten, en voor mogelijkheden voor duurzame voedselproductie. Hij gaf aan graag WUR nogmaals te willen bezoeken om te kijken naar samenwerkingsmogelijkheden.

Bron: WUR

Publicatiedatum: