Lagere omzet en winst citrusbedrijf Bollo

De lockdowns hebben een impact gehad op de export van de Spaanse Bollo groep in 2020/21. De export daalde met 35%, zo blijkt uit de jaarrekening die is gedeponeerd in het Handelsregister.

Het bedrijf, dat zich toelegt op de aankoop, verwerking en afzet van alle soorten agrovoedingsproducten, voornamelijk citrus, is gevestigd in de Valenciaanse stad Benifairó de la Valldigna en wordt momenteel beheerd door de vierde generatie. Het sloot het vorige boekjaar van juli 2020 tot en met juni 2021 af met een omzet van € 108,8 miljoen, wat een lichte daling inhoudt in vergelijking met het voorgaande seizoen, toen er € 110,6 miljoen werd gefactureerd.

De krimp deed zich voor in de export, die vanwege de pandemie van € 15,3 miljoen naar € 9,9 miljoen daalde. De afzet op de binnenlandse markt groeide met 4,3%, van € 93,5 miljoen naar € 97,5 miljoen.

De winst daalde met 17,2% tot € 9,1 miljoen als gevolg van de hogere kosten door de pandemie. Het rapport maakt ook gewag van de volatiliteit van de markt, zowel in aankoopprijzen als in verkoopprijzen, als een belangrijke factor in de winstdaling. Daarnaast benadrukt het rapport wel dat de financiële situatie van het bedrijf "uitstekend" is.

Toch ontving de groep een gesubsidieerde lening van het Valenciaanse Instituut ter Bevordering van het Concurrentievermogen (IVACE) voor een bedrag van € 300.000 tegen een rente van 0%.

Het management is van mening dat de situatie de bedrijfsresultaten niet zal beïnvloeden en ze ziet de toekomst op korte en middellange termijn met gematigd optimisme tegemoet. "Hoewel het moeilijk is om voorspellingen te doen over de ontwikkeling van deze pandemie en de effecten ervan op de economie, denken we dat deze situatie geen negatieve impact op het bedrijf zal hebben, gezien het bedrijf in de voedingssector actief is en voldoende beschermingsmaatregelen heeft genomen."

Bron: castellonplaza.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven