Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse aardappelen nog steeds goedkoop en flinke voorraad

De grondstoffenmarkten zijn momenteel vrij onzeker, nu de tarweprijzen recordhoogten hebben bereikt. Aardappelen zijn echter nog steeds goedkoop en overvloedig. Desondanks, en afgezien van een kortstondig herstel tijdens de pandemie, is de consumptie van verse aardappelen in het Verenigd Koninkrijk langzaam en gestaag gedaald. Deze tendens lijkt niet te zullen veranderen, ondanks de dit jaar sterk gestegen voedselprijzen.

De telers in East Anglian verbouwen tonnen aardappelen. Ze vormen een nuttige onderbreking van de graanteelt en stellen de landbouwers in staat de cyclus van onkruidplagen die hun tarwegewassen kunnen teisteren, te doorbreken. Ze zijn ook rijk aan kalium en zijn al eeuwenlang een steunpilaar in de voeding. De aardappeloogst in East Anglian ziet er dit jaar veelbelovend uit en de telers zijn zeer tevreden. Maar de prijzen zijn laag, waardoor sommige van hun oogsten niet rendabel zijn.

Terwijl de tarweprijzen zijn opgelopen tot £ 356 (€414) per ton, tegen ongeveer £ 170 (€197)per ton in 2021, worden aardappelen verkocht op een veel moeilijkere markt.

Bron: eadt.co.uk

Publicatiedatum: