Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Georgisch perzik- en nectarinesseizoen van start gegaan met grote exportvraag

Het seizoen voor perziken en nectarines is in Georgië vrij actief van start gegaan. Lokale kopers proberen bij telers in te kopen en grote volumes te verzamelen. Veel van de kopers werken voor Russische importeurs.

De vraag naar nectarines lijkt zeer groot te zijn. Telers ontvangen 2,50-3,50 GEL/kg (€ 0,82-1,17/kg), wat 0,20-0,50 GEL meer is dan ze vorig jaar ontvingen. Deze week kregen de telers gemiddeld 2,00 GEL/kg (€ 0,66/kg), maar de prijzen schommelen tussen 1,5-2,5 GEL/kg (€ 0,49-0,82/kg) naargelang van het perzikras. De gemiddelde prijs voor perziken is hetzelfde gebleven als een jaar eerder. De oogst van de belangrijkste perzikrassen voor de export begint over enkele dagen en de telers hebben positieve verwachtingen over de prijzen tijdens het seizoen.

In juni 2021 exporteerde Georgië 900 ton perziken en 2.700 ton nectarines, wat het grootste volume in juni was sinds ten minste 2014. De officiële handelsgegevens voor juni 2022 komen volgende week beschikbaar en dan zal veel worden opgehelderd.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: