Georgisch perzik- en nectarinesseizoen van start gegaan met grote exportvraag

Het seizoen voor perziken en nectarines is in Georgië vrij actief van start gegaan. Lokale kopers proberen bij telers in te kopen en grote volumes te verzamelen. Veel van de kopers werken voor Russische importeurs.

De vraag naar nectarines lijkt zeer groot te zijn. Telers ontvangen 2,50-3,50 GEL/kg (€ 0,82-1,17/kg), wat 0,20-0,50 GEL meer is dan ze vorig jaar ontvingen. Deze week kregen de telers gemiddeld 2,00 GEL/kg (€ 0,66/kg), maar de prijzen schommelen tussen 1,5-2,5 GEL/kg (€ 0,49-0,82/kg) naargelang van het perzikras. De gemiddelde prijs voor perziken is hetzelfde gebleven als een jaar eerder. De oogst van de belangrijkste perzikrassen voor de export begint over enkele dagen en de telers hebben positieve verwachtingen over de prijzen tijdens het seizoen.

In juni 2021 exporteerde Georgië 900 ton perziken en 2.700 ton nectarines, wat het grootste volume in juni was sinds ten minste 2014. De officiële handelsgegevens voor juni 2022 komen volgende week beschikbaar en dan zal veel worden opgehelderd.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven