Vietnamees fruit gestaag op meer internationale markten

Plaatsvervangend directeur van de Agro Processing and Market Development Authority Le Thanh Hoa verklaarde dat elke internationale exportmarkt zijn eigen criteria heeft voor en selectie van ingevoerde producten.

De Chinese markt geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan mango's, longans, lychees, dragonfruit, watermeloen, bananen, rambutan, jackfruit en mangosteen. De EU-markt geeft de voorkeur aan tropische vruchten en vruchtensap in conserven. De markten van Japan, Australië, Nieuw-Zeeland zijn dol op dragonfruit, mango, lychees, rambutan; terwijl de VS-markt dol is op grapefruit, mango, sterappel, rambutan, longans, lychees en dragonfruit.

De VS hebben nu het grootste aandeel in de Vietnamese exportmarkt voor exotisch fruit, gevolgd door China, Japan en de Republiek Korea (RoK). Elk van hen heeft zijn eigen technische handels-belemmeringen.

De kieskeurige markten van de VS, Japan, de Republiek Korea, Taiwan, Nieuw-Zeeland, Australië, Chili en Argentinië eisen dat uitgevoerd fruit aan hun technische criteria voldoen en hebben een traceerbaarheidssysteem (codes van het teeltgebied, het verpakkingsbedrijf, de verwerker van het fruit). Zij sturen hun eigen technici naar Vietnam om elke lading vóór uitvoer te onderzoeken.

Bron: sggpnews.org.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven