Palestijnse cactusvijgentelers verontrust door uitbraak cochenilleluis

Voor het tweede jaar op rij vrezen de telers in de omgeving van de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever dat zij de cactusvijgoogst zullen verliezen als gevolg van een uitbraak van de cochenilleluis. Elk jaar begint het oogstseizoen van cactusvijgen begin juli en duurt het tot september in de Palestijnse gebieden. De vrucht is in het zomerseizoen zeer populair vanwege de zoete smaak en de gunstige voedingswaarde.

Op een areaal van ongeveer 1.235 ha in de Palestijnse gebieden oogsten de telers jaarlijks 7.500 ton cactusvijgen, volgens Shady Saleh, directeur van de afdeling ongediertebestrijding van het Algemeen Bestuur van het Plantenbureau van de Westelijke Jordaanoever.

"Ongeveer 70 procent van de cactusbomen waren besmet met de cochenilleluis, waardoor de opbrengst van cactusvijgen is gedaald," zei Saleh, die eraan toevoegde dat de telers hun planten wellicht zullen moeten ontwortelen om van de plaag af te komen. Hij zei dat de luizenplaag zich nu heeft verspreid naar alle gebieden van de Westelijke Jordaanoever, en dat zijn ministerie zijn toevlucht kan nemen tot het ontwortelen van alle cactusplanten van de Westelijke Jordaanoever en ze opnieuw te planten als alle pogingen om de verspreiding van de plaag te beperken mislukken.

Bron: english.news.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven