NielsenIQ en GfK gaan fuseren

Stokrotka neemt 14 winkels in Polen over
Supermarktketen Stokrotka heeft een overeenkomst getekend voor de overname van 14 supermarkten die actief zijn in Polen in het woiwodschap Mazovië. Het is de bedoeling dat de transactie tegen eind 2022 wordt afgerond, mits volgens de overeenkomst aan bepaalde voorwaarden, waaronder de antitrustgoedkeuring, is voldaan. Verwacht wordt dat de beoogde omzet van de 14 over te nemen winkels meer dan € 25 mln zal bedragen. Stokrotka is een Poolse supermarktketen die eind 2021 meer dan 800 eigen en franchisewinkels exploiteerde en een omzet van meer dan € 1 mld. realiseerde. Stokrotka behoort sinds 2018 tot Maxima Grupė.
Bron: maximagrupe.eu 

Amazon Prime wijzigt zijn annuleringspraktijken om te voldoen aan EU-consumentenregels
Na een dialoog met de Europese Commissie en nationale consumentenbeschermingsautoriteiten heeft Amazon toegezegd zijn annuleringspraktijken in overeenstemming te brengen met de consumentenregels van de EU. Het platform zal consumenten uit de EU en de EER in staat stellen zich met slechts twee klikken uit te schrijven voor Amazon Prime, met behulp van een opvallende en duidelijke "annuleerknop".
Bron: ec.europa.eu 

NielsenIQ en GfK gaan fuseren
Twee gerenommeerde marktonderzoeks-bedrijven worden één: NielsenIQ en GfK, beide gespecialiseerd in consumenten- en winkelgedrag, gaan fuseren. De twee bedrijven zijn complementair, zegt hoofdaandeelhouder Advent International.
Bron: retaildetail.eu 

Ahold Delhaize Servië presenteert duurzaam bedrijfsverslag voor 2021
De winkelketen Ahold Delhaize Servië heeft zijn duurzaam bedrijfsrapport voor 2021 gepresenteerd. Dankzij de samenwerking met de Landbouwfaculteit in Belgrado en erkende laboratoria kon het bedrijf een concept ontwikkelen voor de innovatieve teelt van groenten en fruit met als doel de hoeveelheid residuen van gewasbeschermingsmiddelen in groenten en fruit te verminderen en normen vast te stellen voor de controle van gewasbeschermingsmiddelen in dit type teelt.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven