Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete aardappelen kunnen Egypte helpen om dure tarwe-invoer te verminderen

Met 103 miljoen inwoners en een zeer hoge rekening voor de invoer van tarwe, is Egypte begonnen met de productie van brood uit zoete aardappelen om de invoer van tarwe te beperken. Deze maatregel is een poging om de gevolgen van de aanhoudende oorlog in Oekraïne te verzachten. De oorlog heeft de tarweprijzen op de internationale markt opgedreven, waardoor het begrotingstekort dreigt toe te nemen en de binnenlandse financiën uitgeput raken.

Ambtenaren van het ministerie van Voedselvoorziening, dat toezicht houdt op de productie van bijna 200 miljoen broden per dag voor meer dan 80 miljoen mensen in het nationale voedselrantsoenerings-systeem, kregen een mogelijkheid aangereikt van het door de staat gerunde landbouwonderzoekscentrum, waar onderzoek naar een zoete aardappelras in brood al meer dan twee decennia stof ligt te verzamelen.

De onderzoeker zegt dat hij al sinds 1993 probeert de regering te overtuigen van de bevindingen van zijn studies. "Maar tarwe was al die jaren gemakkelijk te verkrijgen op de internationale markt," zegt Abdelmonem al-Gendi. Nu de oorlog in Oekraïne de voedselzekerheid van Egypte bedreigt, heeft de regering er wel oren naar.

Bron: al-monitor.com

Publicatiedatum: