Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verdwaalde olifanten vernietigen gewassen in Uganda

Meer dan 500 hectare oogst, voornamelijk maïs, sojabonen, bananen en aardappelen in de dorpen Ceke en Pakawera in Langele en Got Lunyang, Gony Cogo in Lutuk zijn vernietigd, doordat een kudde van ongeveer 45 olifanten uit het Murchison Falls National Park de afgelopen twee weken door de aangrenzende parochies Lii, Lutuk en Langele in Lii Sub-county, Nwoya District, is getrokken.

Peter Ewalu James, de manager van het Karuma reservaat van de Uganda Wildlife Authority (UWA), zei dat het aantal rangers dat in verschillende gebieden van het park is gestationeerd te laag is om effectief te kunnen reageren op de invasies van olifanten.

"De olifanten komen niet vanuit één gebied de gemeenschap binnen, ze verspreiden zich en komen vanuit verschillende punten en in groepen binnen. Ons personeel op onze posten is niet genoeg om de olifanten terug te drijven naar het wildpark," zei hij.

Bron: monitor.co.ug

Publicatiedatum: