Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Georgië gaat amandelen exporteren naar EU

Het Georgische ministerie van Landbouw en de Associatie van amandel- en walnoottelers van Georgië werken aan een begin van de export van Georgische amandelen naar de EU-markt. Volgens de oprichter van de vereniging, Tornike Latatia, zijn Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk de markten die voor de export in aanmerking komen.

Hoewel de in Georgië geteelde amandelen nog niet op de internationale markten zijn verschenen, zal het exportpotentieel dit jaar worden getoond en zullen de amandelen uit Georgië naar de EU-landen worden geëxporteerd", aldus Latatia.

Hij voegde eraan toe dat 90 procent van de amandelrassen die in Georgië worden geteeld Europees zijn, en dat ook enkele Amerikaanse rassen in het land worden geteeld. "Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de amandelen die in Georgië worden geteeld, aanvaardbaar worden voor de internationale markten," zei hij, en hij voegde eraan toe dat er in Georgië twee fabrieken zijn die de noten verwerken.

Bron: agenda.ge

Publicatiedatum: