Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Machinefabriek Van Overveld B.V. Hoogerheide

Uit de oude doos: Eénmanswerkplaats groeide uit tot vooraanstaande onderneming

In mei 1964 nam de toen 24-jarige werktuigbouwkundige Johan van Overveld zijn ontslag bij Philips in Eindhoven om zich in de garage van zijn woning in Ossendrecht bezig te houden met het ontwerpen en in elkaar zetten van  weegapparaten voor aardappelen en uien. In 1986, nog geen 23 jaar later, is die éénmanswerkplaats uitgegroeid tot één van de modernste en voornaamste fabrieken voor verpakkings- en weegmachines in Nederland. Machinefabriek Van Overveld B.V., gevestigd op een 3 ha groot terrein in Hoogerheide, verschaft thans werk aan 30 man personeel, maar in de naaste toekomst zal dit aantal zeker worden uitgebreid.

Johan van Overveld (links) met één van zijn zoons bij één van de computergestuurde weegmachines

De groei van het bedrijf kan zeker stormachtig worden genoemd. Binnen een halfjaar verhuisde men van de garage naar een gehuurde loods, maar ook die bleek na een jaar niet toereikend meer. Op het industrieterrein in Hoogerheide werd het eerste deel van de machinefabriek met showroom gebouwd waarna binnen de volgende12 jaar nog drie fabrieksuitbreidingen volgden. Op het ogenblik wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van een geheel nieuw kantoorpand. Intussen werd in het Belgische Essen een soortgelijke, maar zelfstandige fabriek opgericht. Verder werd een apart sorteer- en verpakkingsbedrijf aan de activiteiten van de familie Van Overveld toegevoegd.

Vader en zoon van Overveld voor de nieuwbouw van hun machinefabriek in Hoogerheide

Bron: Primeur 21 - Jaargang 1 - 27 februari 1987

Publicatiedatum: