Welke landen exporteren groenten en fruit naar Spanje?

De Spaanse import van groenten en fruit bedroeg € 1,247 miljard in de eerste vier maanden van dit jaar, ongeveer net zoveel als in dezelfde periode van 2021. Marokko, Frankrijk en Peru zijn de belangrijkste leveranciers op de Spaanse markt, gevolgd door Portugal, Costa Rica en Nederland.

Marokko exporteerde voor € 469 miljoen groenten en fruit naar Spanje in de geanalyseerde periode, wat 11% meer is dan in dezelfde maanden van 2021. Marokko heeft de voorbije jaren onafgebroken progressie gemaakt op de Spaanse markt. Bij een vergelijking met 2017 is de waarde van de Marokkaanse AGF-export naar Spanje met 54% gestegen in de eerste vier maanden van het jaar (van € 304 miljoen naar € 469 miljoen).

Frankrijk exporteerde voor € 119 miljoen aan groenten en fruit naar Spanje, 6% meer dan in de eerste vier maanden van vorig jaar, terwijl Peru groenten en fruit ter waarde van € 100 miljoen naar Spanje zond, 9% minder dan in 2021, zo berekende brancheorganisatie Fepex op basis van gegevens van de Dienst Douane en Bijzondere Belastingen.

Spanje importeert ook behoorlijk wat groenten en fruit uit Portugal, Costa Rica en Nederland. Bij Portugal kocht het groenten en fruit in voor € 70 miljoen (+8% ten opzichte van de eerste vier maanden van 2021), bij Costa Rica voor € 65 miljoen (+7%) en bij Nederland voor
€ 60 miljoen (+4%).

Bron: fepex.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven