Oogstwerknemers kunnen $400 per dag verdienen, maar Australiërs willen niet

Terwijl de kosten van levensonderhoud in Australië voor veel gezinnen hoog oplopen, keren de meesten zich nog steeds af van een lucratieve baan van $2000 per week (€ 1.193 per week). Eerder deze week hield parlementslid Anne Webster van de Nationals op Facebook een vurig pleidooi voor de citrustelers van het land, die met een nijpend tekort aan arbeidskrachten te kampen hebben. Op dit moment zijn er niet genoeg arbeiders beschikbaar om de recordoogst van dit seizoen te plukken, waardoor het rijpe fruit gewoon op de grond ligt weg te rotten.

Dr Webster, die de regionale Victoriaanse zetel Mallee in het noordwesten van de staat bekleedt, legde uit dat het probleem uiteindelijk miljoenen zou kunnen kosten. "Citrustelers hier in Sunraysia hebben te maken met prachtige oogsten en een gezonde exportmarkt (ondanks de wereldwijde transportbeperkingen), maar er ontbreekt één cruciaal element: werknemers," plaatste ze.

"Citrusplukkers kunnen momenteel 400 dollar (€238) per dag verdienen als ze van 10.30 tot 16.30 uur werken. Dat is 2000 dollar per week. Maar er zijn zo weinig arbeiders dat deze gewassen het risico lopen op de grond te vallen. De citrussector is 520 miljoen dollar waard. Als het op de grond valt is het niets meer waard."

Ze haalde ook uit naar de regering en beweerde dat Labour "het Ag visum had beperkt, en toch geen oplossing heeft geboden voor deze ramp, die zich nu voltrekt."

Bron: news.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven