Lien Heelen, Bruyninckx Fruit & Groenten

"We gaan met onze tijd mee maar delen geen gratis appels uit"

Tholen - Vanaf vandaag zijn Belgische handelaren verplicht om een elektronisch betaalmiddel te aanvaarden, ongeacht de omvang van de onderneming. Vooral op markten blijkt verzet. "Straks zou ik moeten betalen om betaald te kunnen worden? Ga weg!", reageert marktkramer Driss op vragen van De Standaard. Voor markthandel Bruyninckx Fruit & Groente is elektronisch betalen totaal geen probleem. "Elektronisch betalen is de toekomst. Je moet meegaan met de tijd. Wij bieden elektronisch betalen al vele jaren aan. Het is inmiddels de standaard", aldus Lien Heelen.


Bruyninckx Fruit & Groente, foto Facebook

Zeker sinds corona is elektronisch betalen gewoon geworden, merkt Lien. Mensen hebben haast geen cash geld meer op zak. "Alleen ouderen hebben nog wel eens een briefje van 20 of 50 euro, maar jongeren betalen allemaal met een bankkaart of hun telefoon."

Bruyninckx Fruit & Groenten bieden producten van de Brusselse vroegmarkt aan op markten in Vlaams Brabant (Tienen, Overijse, Leuven en Heverlee) en bezorgen deze ook aan huis. Daar kan ook digitaal worden afgerekend bij de chauffeur die een terminal mee heeft.

Voor een elektronische betaling rekent de bank transactiekosten. Deze worden bij Bruyninckx niet doorgerekend aan de klant. Bedragen onder de 5 euro afrekenen blijven ze liever cash doen want anders loont het niet. "Dat proberen we wel te sturen", vertelt Leen. Vooral voor Leuvense studenten een 'probleem'. Die hebben weinig te besteden en nooit cashgeld op zak. "Na het uitgaan komen ze 's ochtends vroeg wel eens langs om een appel te kopen en willen dat met hun kaart afrekenen, maar dat weigeren we. Ik ga geen gratis appels uitdelen", aldus Lien. 

Voor meer informatie:
Bruyninckx Fruit & Groenten
www.fruitkraam.be 
bruyninckxfruit@gmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven