CMA CGM verlaagt vrachttarieven om koopkracht Fransen te vergroten

CMA CGM Group, een Frans bedrijf, gespecialiseerd op het gebied van overzees transport van containers, heeft onlangs besloten een aantal gerichte maatregelen te treffen om bij te kunnen dragen aan de inspanningen om de consumentenprijzen voor Franse huishoudens te verlagen. CMA CGM Group gaat dit doen in overleg met het Franse ministerie van Economie, dat ervoor zal zorgen dat de getroffen maatregelen zullen worden weerspiegeld in de hoogte van de prijzen van producten die door Franse consumenten worden gekocht. De maatregelen zullen op 1 augustus 2022 ingaan, voor een periode van één jaar.

Vasteland van Frankrijk: lagere vrachttarieven voor de belangrijkste importconsumptieproducten
CMA CGM Group is bereid om retailklanten een korting van 500 euro per 40ft container toe te kennen voor consumptiegoederen die via Franse havens worden ingevoerd. Het is van essentieel belang dat deze maatregel vergezeld gaat van deze handelaren om het effect ervan te maximaliseren en te zorgen voor een daadwerkelijke verlaging van de prijzen van consumptiegoederen. Die verlaging komt neer op een verlaging van de vrachttarieven met bijna 10%.

Franse overzeese gebiedsdelen
CMA CGM Group heeft bovendien besloten een verlaging van het vrachttarief met 500 euro toe te passen voor een container van 40ft voor alle invoer in de Franse overzeese gebiedsdelen. Die verlaging komt neer op een verlaging van 10 tot 20% van het vrachttarief, afhankelijk van de bestemming.

De staat zal de consumentenprijzen van producten (levensmiddelen, persoonlijke hygiëneproducten, schoonmaakproducten en kleine huishoudelijke apparaten) kunnen controleren via het kwaliteits-/prijsschild (BQP).

Deze maatregel komt bovenop het reeds genomen besluit van de CMA CGM Group om de vrachttarieven op de Franse overzeese gebieden vanaf mei 2021 te bevriezen.

Voor meer informatie: 
cmacgm-group.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven