Keniaanse kruiden voor Duitse markt

Het Duitse Import Promotion Desk (IPD) breidt zijn engagement uit en neemt Kenia op als 15e partnerland in haar programma. Tijdens de eerste fact finding-missie hebben IPD-deskundigen veelbelovende telers van vers fruit en verse groenten ontmoet. In totaal werden aanvankelijk zeven ondernemingen voor het IPD-programma geselecteerd. Het initiatief ter bevordering van de invoer brengt telers uit ontwikkelingslanden en opkomende landen in contact met Europese importbedrijven. Al op de IPD-stand op de Fruit Attraction, die van 4 tot 6 oktober in Madrid plaatsvindt, kunnen Europese inkopers kennismaken met wat Kenia te bieden heeft.

De Keniaanse telers bieden verse kruiden aan, zoals basilicum, tijm en rozemarijn, maar ook bonen, suiker en chilipepers. Alle telers in het IPD-programma zijn zorgvuldig geselecteerd en kunnen voldoen aan de hoge kwaliteits- en kwantiteitseisen van de Europese markt. "Wij verheugen ons op de nauwe samenwerking met Kenia en de vele interessante partners in het Oost-Afrikaanse land," aldus Dr. Julia Bellinghausen, hoofd van IPD.

"Daarmee breiden wij ons engagement in Afrika uit en zullen wij in de toekomst in zeven Afrikaanse landen actief zijn naast Egypte, Ethiopiƫ, Ivoorkust, Ghana, Marokko en Tunesiƫ, nu ook in Kenia", zei Bellinghausen.

Voor meer informatie:
www.importpromotiondesk.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven