Fruitimporteur Tropcat

Womanpower concurreert niet met regionale Duitse producten, maar vult assortiment aan

Womanpower, enthousiasme en de liefde voor bio-gecertificeerde groenten en fruit, dat leeft Anieska Reynaldo na als het om haar bedrijf Tropcat gaat. Onder de productnaam 'Naya' importeert ze groenten en fruit uit biologische teelt uit Midden- en Zuid-Amerika en Spanje voor de Duitse markt. "Wij concurreren daarmee niet met regionale Duitse producten, want ananas, sinaasappelen en limes worden hier niet geteeld, maar we vullen het assortiment aan", zegt Anieska.

Tropcat is niet alleen specialist op het gebied van biologisch geteelde groenten en fruit, maar zal binnenkort ook fairtrade gecertificeerd zijn. Zo komen veel producten van een telercoöperatie van twaalf gecertificeerde bio-telers uit Colombia, die limes en exoten leveren. Uit Spanje komen citrus, meloenen en steenfruit, die het assortiment aanvullen en in Duitsland in bontgekleurde dozen met vele fruitsoorten direct aan de eindverbruiker worden verkocht.


Het team van Tropcat

"Ik hou van deze bonte dozen", zegt Anieska die vol overtuiging achter haar aanbod staat. Tropcat is lid geworden van Agrobusiness Niederrhein. Om het werk binnen het netwerk actief vorm te kunnen geven voor Tropicat, spraken dr. Anke Schirocki en Simone de la Motte van Agrobusiness Niederrhein met Anieska Reynaldo en Anita Bojko over de samenwerking. Anieska komt uit Cuba en voelt zich tegenwoordig met heel haar hart thuis aan de Niederrhein. "Als ik onderweg ben, verheug ik me erop om na een paar dagen snel weer thuis te komen aan de Niederrhein. Ik hou van het landschap en vooral van de mensen hier." 

Limes als handelsmerk
Haar hoofdkantoor is in de Alpen gevestigd. Vanuit haar kantoor met aangrenzende opslagruimte en een klein verkooppunt organiseert ze samen met Anita Bojko de inkoop, het transport, de verkoop en de kwaliteitsborging van de producten. Limes zijn één van de specialiteiten van Tropcat. Ze worden niet alleen via de bontgekleurde dozen, maar ook via de retail verkocht. "Sommige retailers hebben hun eigen verpakking", legt Anieska uit, "anderen gebruiken onze
papieren verpakking met onze Naya kat."

Anieska heeft de Naya kat zelf geschilderd en presenteert deze ook op haar t-shirt. "Op een dag willen we haar laten praten en dan zal ze kinderen kennis over groenten en fruit bijbrengen." De twee hebben veel plannen, die ze beetje bij beetje realiseren. De bonte dozen met veel verschillende fruitsoorten worden aan de eindverbruikers aangeboden via boerderijwinkels aan de Niederrhein. Eenmaal per week zijn ook de deuren van haar winkel in Alpen geopend. "De bewoners hier kennen ons al heel goed. Bij lokale feesten stellen wij ons voor en kunnen zo een heel persoonlijke relatie met onze lokale klanten opbouwen", vertelt Anita Bojko. Er zijn geen abonnementen, iedereen koopt wat hij of zij op dat moment nodig heeft.

Daarbij stellen klanten steeds weer de vraag: "Is dit echt biologisch?" Anieska en Anita kunnen dat eenduidig beamen. De leveringsketen wordt van de teelt tot aan de verkoop gedocumenteerd en regelmatig extern gecontroleerd. Nergens mogen de goederen met conventionele goederen samenkomen of vermengd worden. Controles van de inhoudsstoffen van de goederen voorafgaand aan de verkoop dragen daarnaast bij aan de productveiligheid. Deze hoge standaard moet consequent worden nageleefd.

Assortimentsuitbreiding staat op de planning
Anieska en Anita brengen veel expertise in het bedrijf. Anieska is groothandelaar en heeft in verschillende landen zoals Spanje en Frankrijk gewoond en gewerkt. Anita is voedingswetenschapper en heeft vele jaren in de verkoop en in de logistiek gewerkt. Deze combinatie en de liefde voor de producten motiveren de twee dames en leiden tot een hoge kwaliteitsnorm in hun werk.

In de toekomst zullen meer soorten exotisch fruit het assortiment aanvullen. "We hebben veel plannen", aldus Anieska. Dr.
Anke Schirocki is ervan overtuigd dat Tropcat nog vele innovatieve ideeën zal realiseren. "Er zijn veel onderwerpen waarbij we met Tropcat samen kunnen werken in het Netzwerk Agrobusiness Niederrhein", vult Simone de la Motte aan. "We zullen beginnen met één van de volgende ondernemersontbijten, waarbij Tropcat zich voor zal stellen aan de andere deelnemers van het netwerk."

Voor meer informatie:
Anieska Reynaldo
A & S Tropcat GmbH
Burgstrasse 37
D-46519 Alpen, Duitsland
Tel: +49 (0)2802 89 49 180
anieska@tropcat.com 
www.tropcat.de 
www.agrobusiness-niederrhein.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven