Mango-export Bangladesh bereikt hoogste punt in vijf jaar

De uitvoer van mango's uit Bangladesh heeft in het lopende boekjaar een nieuw hoogtepunt bereikt dankzij de toenemende belangstelling van telers en exporteurs om dit exotische fruit naar het buitenland te verzenden, zo bleek uit officiƫle cijfers. Tussen juli en mei 2021-22 verzonden exporteurs 980 ton mango's per vliegtuig, een stijging van 24% j-o-j, volgens gegevens van de Plant Quarantine Wing (PQW) van het Department of Agricultural Extension.

Het volume is het hoogste in vijf jaar en ambtenaren zeiden dat de totale hoeveelheid verder zou groeien aangezien mango's nu ook naar het buitenland worden verscheept. De uitvoer van mango's bedroeg 790 ton in het hele fiscale jaar 2020-21.

De overzeese verkoop van de populaire vrucht is de laatste jaren gestegen omdat het ministerie van Landbouw exporteurs heeft aangemoedigd de mango op de internationale markten te verkopen. Het heeft verschillende maatregelen genomen, waaronder het geven van training aan telers om mango's van hoge kwaliteit te kunnen oogsten.

Bron: thedailystar.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven