Marinus de Bruin, FoodeQ Engineering:

"De Indiase markt is booming, maar je moet daar bekend zijn en het juiste productaanbod hebben als je er een rol van betekenis wilt spelen"

"De energieprijzen rijzen de pan uit en schaarste drijft de RVS-prijzen verder op. Dat is een uitdaging waarmee we als sector te dealen hebben. We hebben een aantal grote (lopende) orders voor onder andere een viertal bandblancheurs en twee vriestunnels voor aardappelproducenten. Dat vraagt in deze tijd van politieke instabiliteit om proactief handelen en maximale creativiteit om de afgesproken levertijden na te komen", vertelt Marinus de Bruijn van FoodEq Engineering.

Begin mei bracht Marinus samen met VDL een bezoek aan India om te onderzoeken hoe ze daar als FoodeQ (meer) voet aan de grond kunnen krijgen. "De Indiase markt is booming, maar je moet daar bekend zijn en het juiste productaanbod hebben als je er een rol van betekenis wilt spelen," zegt Marinus. "We willen daar werken aan onze naamsbekendheid, want als je overal FoodeQ tegenkomt dan wordt voor iedereen helder wat een grote speler we inmiddels zijn in de voedselverwerkende industrie."

Er werd al langere tijd samengewerkt met FPT, een gerenommeerde lokale partner met wie eerder grote projecten zijn gerealiseerd. "Nu we verder door willen pakken, hebben we nogmaals goed gekeken naar vakmanschap en betrouwbaarheid. We wisten al dat dit goed zat bij FPT, maar nu we de samenwerking gaan intensiveren wilden we dat toch nog een keer terdege checken. FPT is in staat om de kwaliteit waar FoodeQ voor staat overzee te garanderen en vanuit Steenbergen gaan we ontwerpondersteuning bieden."

Wat Marinus is bijgebleven, is dat de arbeidsmoraal en kwaliteit van werken in India sowieso heel hoog is. "Dit initiatief helpt ons om ons marktaandeel te vergroten én het zorgt voor lokale werkgelegenheid."

Voor meer informatie:
FoodeQ Engineering B.V.
Warwickstraat 14
4651 SX Steenbergen
Tel: +31 (0)167 44 05 00
info@foodeq.nl 
www.foodeq.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven