John Lucassen, Lucassen Agri Cultuur:

"Afzet vollegrondssla richting snijderijen verloopt erg stabiel"

Tholen - "De afzet van de vollegrondssla loopt eigenlijk te rustig voor het mooie weer," vertelt slateler John Lucassen van Lucassen Agri Cultuur in Sevenum. "De teelt verloopt dit seizoen goed. We oogsten mooie aantallen en de kwaliteit van de vollegrondssla is prima."

Lucassen Agri heeft meer dan veertig jaar ervaring met de teelt van diverse soorten bladsla in de vollegrond en teelt op een areaal van 110 hectare een ruim sla-assortiment, bestaande uit botersla, rode en groene eikenbladsla, lollo rossa, lollo bionda, bataviasla, multi frisée, andijvie, romana bindsla en diverse Salanova-soorten. Het meeste is uitgeplant op contractteelt en gaat richting snijderijen. De overproductie wordt op de versmarkt afgezet.

De afzet van de buitensla is volgens John erg stabiel. "Ik kan niet zeggen dat er bepaalde types de laatste jaren erg zijn toe- of afgenomen. Bij ons gaat het gros van de afzet richting de snijderijen in Nederland, maar ook richting Frankrijk, Italië, Griekenland en Duitsland." Biologische vollegrondssla heeft Lucassen niet. "In mijn optiek is biologische teelt niet te verenigen met buitensla. Het krimpende middelenpakket is voor ons al een enorme uitdaging. We hebben toch met een natuurproduct te maken."

In tegenstelling tot veel andere tuinbouwbedrijven vormt het personeel nog geen probleem voor Lucassen Agri. "Wat in ons voordeel werkt, is dat we automatisch oogsten. We werken met zelfrijdende oogstmachines waardoor personeel niet hoeft te bukken. De sla komt op werkhoogte binnen en hoeft alleen nog maar na geschoond en ingepakt te worden", vertelt John.

Voor meer informatie:
Lucassen Agri Cultuur
Helenaveenseweg 5
5975 MS Sevenum
T +31 (0)6-53371063
j@lucassenagri.nl
www.lucassenagri.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven