Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Test-Aankoop:

Tomaten 24,6% duurder dan vorig jaar in Belgische supermarkt, perenprijs 18,5% hoger

De prijzen in de supermarkten stijgen verder door. In juni betaal je voor onze selectie van producten al 9,55 % meer dan een jaar geleden. Uitschieters zijn spaghetti, frituurolie, boter en papierwaren, zo meldt Test-Aankoop, dat maandelijks de prijzen volgt van meer dan 3000 producten in de winkels van Albert Heijn, Aldi, Carrefour, Colruyt, Cora, Delhaize en Lidl.  Groenten werden gemiddeld 7,3 % duurder. Voornamelijk tomaten (+24,6 %) en komkommer (+ 7,9 %) zijn duurder geworden. Fruit werd 2,5 % duurder. Daarbij springen peren (+18,5 %) en druiven (+6,9 %) in het oog. Sinaasappelen (-8,7 %) en Granny Smith-appelen (-4 %) zijn dan weer goedkoper geworden.

"De stijgende trend zet zich verder door, en vrij fors zelfs. In april bedroeg de prijsstijging 5,86 % en in mei al 7,44 %. De prijzen van deze maand juni zijn in vergelijking met juni 2021 met maar liefst 9,55 % geklommen. In de zeven onderzochte supermarkten is boodschappen doen nu dus gemiddeld 9,55 % duurder geworden dan een jaar geleden. Concreet moet een gezin van 2 personen er € 37 per maand meer uitgeven aan dezelfde winkelkar als een jaar geleden: nu is dat € 427, tegenover nog € 390 in juni 2021. In vergelijking met vorige maand (mei 2022) moet je € 8 méér ophoesten voor dezelfde aankopen. 

Bron: Test-Aankoop

Publicatiedatum: