De prijs van aardbeien en slagroom op Wimbledon bewijst dat het kampioenschap niet elitair is, zo hebben de organisatoren van het toernooi verklaard. De All England Club heeft de inflatie en de stijgende teelt- en productiekosten getrotseerd door de prijs van een portie aardbeien en slagroom voor het twaalfde jaar op rij op £ 2,50 (€2,90) te houden.
De traditionele lekkernij is zo belangrijk voor het merk Wimbledon dat de organisatoren bereid zijn af te zien van een aanzienlijke winstmarge zodat de aardbeien voor iedereen te betalen blijft. Sally Bolton, chief executive: "Net als in elk ander bedrijf stijgen onze kosten over de hele linie, dus we moeten die uitdaging aangaan. We proberen die kosten zoveel mogelijk te beperken en niet door te berekenen aan de klant. Een van de meest iconische onderdelen van ons voedsel- en drankaanbod, aardbeien, blijven £ 2,50 en dat is al zo sinds 2010, dus we hebben die voor een toegankelijke prijs behouden ondanks de stijgende inputprijzen."
Bron: fpcfreshtalkdaily.co.uk
Foto: Dreamstime.com