Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frambozenoogst in Oekraïne begonnen

Het piekverkoopseizoen voor frambozen is deze week in Oekraïne van start gegaan. De eerste partijen frambozen uit de zuidelijke regio's kwamen meer dan een week geleden op de markt, maar de prijzen waren te hoog. Tot dusver zijn telers in bijna alle regio's van het land begonnen met de oogst van frambozen, waardoor het aanbod op de markt is toegenomen en de prijzen enigszins zijn gedaald.

De huidige groothandelsprijs voor frambozen in de centrale, oostelijke en niet-bezette zuidelijke regio's varieert van 50 tot 70 UAH/kg (€1,63-2,28/kg), wat gemiddeld 1,6 keer lager is dan voor de eerste partijen frambozen in de groothandel vorig jaar. Marktanalisten verklaren dit prijsverschil door de vrij vroege start van het frambozenseizoen en door de gunstige weersomstandigheden dit voorjaar. Het piekseizoen in de westelijke en noordelijke regio's van Oekraïne is nog niet begonnen en de prijzen voor kleine partijen frambozen kunnen vele malen hoger liggen dan in de zuidelijke regio's.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: