Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belarus verlengt embargo op westerse invoer G+F en noten

Belarus heeft het embargo op levensmiddelen uit westerse landen tot het eind van het jaar verlengd, zo heeft de ministerraad van Belarus Resolutie nr. 412 van 27 juni 2022 aangenomen. Dit betekent dat de punten 1 en 3 tot en met 5 van regeringsresolutie nr. 700 "betreffende de toepassing van bijzondere maatregelen tegen bepaalde soorten goederen" met ingang van 6 december 2021 van kracht blijven van 30 juni tot en met 31 december 2022.

Het document regelt de instelling van een embargo op een uitgebreide lijst van goederen die geteeld/geproduceerd zijn in landen die een discriminerend beleid voeren en onvriendelijk optreden tegen Belarus. Het invoerverbod geldt voor een aantal goederen uit de EU, de Verenigde Staten, Canada, Noorwegen, Albaniƫ, IJsland, Noord-Macedoniƫ, het Verenigd Koninkrijk, Montenegro en Zwitserland. Het verbod zou zes maanden gelden, maar bij Resolutie nr. 412 wordt deze periode verlengd tot het einde van dit jaar.

Op de lijst van verboden goederen staan groenten, andere dan voor zaaidoeleinden bestemde, fruit en noten.

Bron: eng.belta.by

Publicatiedatum: