Sanifruit slaagt erin houdbaarheid van avocado met minstens 3 dagen te verlengen

Avocadohandelaren en supermarkten kunnen nu hun verkoop en winst verder verhogen dankzij Sanifruit. Er zijn een aantal problemen die verband houden met de naoogst, zoals uitdroging, uiterlijke kenmerken van de avocado, homogeniteit in de rijping of inwendige beschadiging. Deze veranderingen hebben een directe invloed op de winstgevendheid van alle betrokkenen in de toeleveringsketen en er is ook verspilling die vermeden zou kunnen worden.

In hun voortdurende zoektocht naar oplossingen voor de hele sector van AGF-producten introduceert Sanifruit een natuurlijke coating op plantaardige basis om de houdbaarheid van de avocado te verlengen en zo de voedselverspilling te verminderen, wat de winstverhoging van handelaren en supermarkten bevordert.

Deze nieuwe oplossing, Sani-ag, die op grote schaal bij klanten is getest, wordt aangebracht door verstuiving in de verpakkingslijn. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn de verbetering van de houdbaarheid van de avocado na de oogst en de verbetering van de winstgevendheid van de verpakkingsbedrijven en de supermarkten:

  • Verlengt de houdbaarheid van de avocado op het schap met ten minste 3 dagen.
  • Vermindert het gewichtsverlies tijdens de opslag en het vervoer, waardoor de winstgevendheid toeneemt, zonder de smaakkenmerken te wijzigen.
  • Grotere homogeniteit tijdens het rijpen van het fruit, waardoor de prestaties toenemen en het aantal stappen per rij afneemt.
  • Verbetert het uiterlijk van de avocado, de stevigheid en vermindert interne beschadigingen.
  • Bovendien is de toepassing van de Sanifruit-behandeling na de oogst zeer eenvoudig. Het volstaat om in de verpakkingslijn een eenvoudig toepassingssysteem met een laag volume te installeren, dat samen met het product kan worden geleverd.

Als bewijs van de doeltreffendheid ziet u hieronder enkele resultaten die bij klanten zijn behaald.

Inwendig beeld van de avocado's na 3 dagen rijping


Controle


Sani-ag

Met Sanifruit wordt de inwendige beschadiging met 15% verminderd en de ernst van deze beschadigingen na de rijping met 50%.

Uiterlijk van de avocado na 3 dagen rijping + 3 dagen omgevingSanifruit, een bedrijf met meer dan 35 jaar ervaring dat inzet op innovatie en duurzaamheid, introduceert deze nieuwe oplossing voor na de oogst en zet hiermee een nieuwe stap in haar engagement ten opzichte van de verssector en de consument.

Sinds het ontstaan van het bedrijf is het doel niets anders geweest dan fruit aan te bieden dat vrij is van residuen van gewasbeschermingsmiddelen, wat de winstgevendheid van verpakkingsbedrijven en supermarkten verbetert en tegelijk het milieu en de gezondheid van de mensen respecteert. Al hun producten zijn natuurlijk, gebaseerd op additieven van levensmiddelenkwaliteit en plantenextracten en door hun onschadelijke aard kunnen zij de gezondheid van de mensen beschermen.

Momenteel hebben zij al oplossingen voor citrus, banaan, meloen, steenfruit, hardfruit en avocado. In de komende maanden zullen zij blijven innoveren en een steeds breder gamma van oplossingen voor de sector aanbieden.

Voor meer informatie:
sanifruit@sanifruit.com 
www.sanifruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven