Henk van der Meij, Hars&Hagebauer:

"Goede prijzen voor mango’s door beperkt aanbod, ondanks matige vraag"

Tholen - Het is altijd wat in de mangomarkt", verzucht Henk van der Meij van Hars&Hagebauer. "Na een slecht verlopen Peru-seizoen en een min of meer dramatische start van het Afrika-seizoen, zijn we door klimatologische omstandigheden nu in een hele ander situatie geraakt."

"Mali en Ivoorkust zijn iets eerder dan andere jaren van de markt, terwijl er nog geen goede aansluiting is met Senegal. Daarnaast heeft Brazilië niet veel fruit beschikbaar en komen er ook vanuit de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico niet veel mango's", aldus de importeur. "Dit zorgt ervoor dat er ondanks een matige vraag heel weinig mango's op de markt zijn en er goede prijzen worden genoteerd."

"Het gevaar dreigt nu dat er niet alleen veel minder mango's uit Senegal komen, maar dat er door een vroege start van het regenseizoen het risico op afkeuringen ook toe zal nemen. Al met al zal het behoorlijk uitdagend worden om de vaste klanten te bedienen. Tegelijkertijd kun je nog niets zeggen hoe de situatie er vanaf de tweede helft juli uit zal zien. Anticiperen kun je nauwelijks, want het geeft geen enkele garantie voor de dag van morgen. Het zijn en blijven mango's", besluit Henk.

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer BV
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
+31 (0)180 745100
Henk@harshagebauer.nl     
www.themangospecialist.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven