Val met feromonen en trillingen voor bruingemarmerde schildwants

De actieve ingrediënten die tegen de bruingemarmerde schildwants (Halyomorpha halys) kunnen worden gebruikt, zijn schaars en ook het aantal toegestane behandelingen is beperkt. Daarom wenden telers zich steeds meer tot vallen voor massale vangst, zoals bijvoorbeeld de Shindo Trap dat het departement Agroeletronics van het Italiaanse bedrijf CBC Biogard heeft ontworpen. Deze val combineert de klassieke aantrekking met feromonen en een innovatieve methode met vibraties. 

"Schildwantsen communiceren met individuen van dezelfde soort aan de hand van trillingssignalen die ze via de planten waarop ze leven waarnemen. De frequenties en de sequenties van de trillingen zijn specifiek per geslacht en soort. Zo kunnen ze elkaar herkennen, lokaliseren en zich voortplanten. Het onderzoek dat de afgelopen jaren door entomologen is uitgevoerd, heeft ons in staat gesteld belangrijke delen van de vibratoire taal te decoderen die, indien effectief gereproduceerd, het doelinsect aantrekken."

Biogard-onderzoek heeft geleid tot de identificatie van de beste methode om het communicatiesignaal continu en constant te reproduceren. Het onderzoek maakt het mogelijk het signaal dat in de natuur aanwezig is getrouw te reproduceren, met bijzondere aandacht voor de eliminatie van alle secundaire en accidentele componenten.

"Shindo Trap kan eenvoudig worden geïnstalleerd, gebruikt en onderhouden. De val kan aan het begin van het seizoen worden geïnstalleerd en blijven functioneren tot het einde van het seizoen zonder dat er ingewikkelde handelingen moeten worden uitgevoerd. De gevangen insecten kunnen gemakkelijk worden verwijderd. De kwaliteit van de gebruikte materialen maakt de val geschikt voor vele jaren gebruik, met inachtneming van de normale gebruiks- en onderhoudsvoorzorgsmaatregelen."

De vallen worden best aan het begin van het seizoen geplaatst, op enige afstand van de te beschermen boomgaard en met behulp van een steunpaal. Het wordt aanbevolen om de vallen te plaatsen op plekken waar de bruingemarmerde schildwants het best gedijt, met name in de buurt van heggen en gebouwen. Zorg voor extra vallen op eventuele risicopunten. Vervang beide regelaars 12 weken na de installatie.

Voor meer informatie:
CBC Biogard
via Civinelli, 1090
47522 Cesena (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 630336
info@cbceurope.it  
www.biogard.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven