‘Jumuiya Potato Platform’

Nieuw platform moet aardappelhandel in Tanzania vergemakkelijken

De commercialisering van aardappelen, een veel gegeten voedingsgewas in Oost-Afrika, zal een impuls krijgen na de lancering van een speciaal waardeketenplatform. Dit initiatief zal de teelt en afzet van dit voedingsgewas, dat momenteel op ongeveer 400.000 ha in de regio wordt geteeld, aanzienlijk bevorderen.

De Oost-Afrikaanse Gemeenschap (EAC) en haar in Arusha gevestigde organisatie, de East African Business Council (EABC), staan achter het platform. Het initiatief, dat de naam "Jumuiya Potato Platform" meekreeg, werd dit weekend in Kampala (Uganda) gelanceerd met de steun van het Duitse ontwikkelingsagentschap (GIZ).

John Bosco Kalisa, uitvoerend directeur van het EABC, drong er bij de ambtenaren die de leiding over het platform hebben, op aan om te pleiten voor een gemakkelijke handel in aardappelen en de waardeketens in de sector te integreren: "Hoewel grensoverschrijdende handel een grote uitdaging kan zijn, moet het platform de stroom van technische en marktgerelateerde informatie vergemakkelijken."

Gedeelde informatie zal leiden tot harmonisatie van de regelgeving die betere normen en prijzen in het belang van de telers en consumenten zou bevorderen.

Bron: thecitizen.co.tz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven