Werknemers Ierse fruitteler veroordeeld voor witwassen

Zes werknemers bij een fruitteler, die "geldezels" werden en hielpen bij het witwassen van honderdduizenden euro's, hebben voorwaardelijke straffen gekregen. De vier mannen en twee vrouwen werkten allemaal bij Keelings Fruit toen ze elk door een niet met name genoemde man, die in de rechtbank een "geldezelhoeder" werd genoemd, werden aangezocht om hun bankrekeningen te laten gebruiken voor de opbrengsten van misdrijven, zo hoorde de rechtbank van Dublin gisteren.

Het witwassen van geld werd uitgevoerd door een West-Afrikaanse bende. De vermeende geldezelhoeder staat nog voor de rechter. De overtredingen vonden plaats op data tussen 2016 en 2017 en de mannen en vrouwen pleitten schuldig aan het witwassen van geld. Ze kregen wisselende bedragen betaald, variërend van een paar honderd euro tot 10.000 euro voor het toestaan van het gebruik van hun rekeningen.

Bij hun veroordeling op maandag zei rechter Martin Nolan dat de zes verdachten uiterst nuttig waren voor de witwassers door het gebruik van hun rekeningen toe te staan. De rechter hield rekening met een aantal verzachtende omstandigheden, waaronder het feit dat geen van de verdachten eerder is veroordeeld, zij allen met de Gardaí hebben samengewerkt en het onwaarschijnlijk wordt geacht dat zij opnieuw in de fout zullen gaan. Hij legde voorwaardelijke straffen op variërend van 18 maanden tot 3½ jaar.

Bron: irishtimes.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven