Champignonbedrijf gebruikt mycelium om plastic verpakkingen te vervangen

De Magical Mushroom Company (MMC) is de nieuwste loot aan de stam van de Europese startups op het gebied van duurzame verpakkingen. Het heeft een startkapitaal van £ 3 miljoen opgehaald onder leiding van Ecovative Design LLC. De investering zal worden gebruikt om de opening van de eerste fabriek voor de productie van grondstoffen te financieren.

De oplossing van MMC is een directe vervanging voor plasticverpakkingen zoals polystyreen en karton. Het doet dit door landbouwafval te combineren met mycelium - de wortelstructuur van een paddenstoel. Het resultaat, zo beweert het bedrijf, is biologisch afbreekbaar (in 45 dagen), duurzaam en qua prijs vergelijkbaar met traditionele verpakkingen op basis van fossiele brandstoffen zoals polystyreen.

Paul Gilligan, CEO en oprichter van Magical Mushroom Company, zei in een verklaring: "We hebben slechts acht jaar om de Sustainable Development Goals van de VN te halen en bedrijven hebben een cruciale rol te spelen, maar ze hebben haalbare en kosteneffectieve oplossingen nodig die de CO2-voetafdruk in hun hele toeleveringsketen aanzienlijk verkleinen. We zijn er trots op dat we waarde creëren uit afval en het potentieel van mycelium ontsluiten."

Bron: techcrunch.com
Foto: Magical Mushroom Company


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven