Kees Jansen:

"Hopelijk houdt de preiprijs langer stand dan vorig jaar"

Tholen - Het nieuwe preiseizoen is bij Gebr. Jansen van Teelt- en Verpakkingsbedrijf Gebr. Jansen uit Etten-Leur inmiddels drie weken onderweg. Kees Jansen hoopt vooral dat het een beter seizoen wordt dan vorig jaar. "Want vorig jaar is het prijstechnisch echt een dramatisch seizoen geweest. Pas eind mei leefde de markt met de twee laatste weken uit de koelcelprei wat op. Normaal gebeurt dat een stuk eerder."

"Gelukkig is de markt voor de nieuwe prei een stuk beter, al liep de prijs deze week ook al terug van 75 naar 55-60 cent. In de zomer wordt er een stuk minder prei geteeld. Wij behoren tot de weinige telers die jaarrond prei hebben", vertelt Kees. "Momenteel zien we vooral vraag naar prei uit Oost-Europa en het Verenigd Koninkrijk."

Hij verwacht wel dat afgelopen seizoen zijn weerslag zal hebben op de teelt. "Bij verschillende telers in de buurt is de teelt flink afgenomen. Maar of het ook tot een opleving zal leiden, is vooral afhankelijk van het hele Europese areaal. Voor de komende weken heb ik er goede hoop op dat de markt stand zal houden. We zitten in de eerste weken van de nieuwe teelt en er is nog niet al te veel aanbod op de markt. Maar vorig jaar ging het in augustus al mis. Hopelijk houden we het dit jaar langer vol."

Voor meer informatie:
Kees Jansen
Teelt-en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen 
Naaldstraat 1
4873 LZ Etten-Leur
Tel: +31(0)76 526 4397
Mob: +31 (0)6 21 57 71 34
info@jansenprei.nl 
www.jansenprei.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven