Sonnehoeck heeft ze weer!

Leo Bravenboer koopt de eerste Westlandse druiven op Sonnehoeck

Op maandag 27 juni heeft Leo Bravenboer traditiegetrouw de eerste druiven van dit jaar op Sonnehoeck weer gekocht. Daarmee is het nieuwe druivenseizoen op de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul officieel van start gegaan.

"De Frankenthalers zijn weer van uitstekende kwaliteit, zoals we op Sonnehoeck gewend zijn. Het wordt vanwege de steeds duurder wordende energiekosten wel steeds moeilijker om de hoge kostprijs eruit te kunnen halen. Toch heeft de toen nog in leven zijnde Geo van Leeuwen de moed weer verzameld om op tijd de verwarming aan te zetten om zo toch begin juli de eerste druiven weer op kleur en smaak te hebben. Helaas heeft Geo het resultaat niet meer mee mogen maken, want op 3 maart is hij overleden. We missen hem nog elke dag", aldus Jan van Geest van Sonnehoeck. "Mede door de inzet van de bijzonder betrokken en hulpvaardige vrijwilligers en het mooie voorjaar is het dit jaar zelfs gelukt om de Frankenthalers wat vroeger dan normaal op het gewenste zoetgehalte te hebben. We hopen in elk geval dat de afnemers ze zo weten te waarderen dat ze bereid zijn een goede prijs te betalen. Het zou zonde zijn als het telen van zo’n mooi en uniek product, wat veel vakmanschap vereist, niet meer haalbaar zou zijn."

Op donderdag 7 juli zal de presentatie van Europees Keurmerk Beschermde Geografische Aanduiding Westlandse Druif plaatsvinden.
Vanaf dat moment is Sonnehoeck dus gecertificeerd.

Op Sonnehoeck, de enige druivenkwekerij in Nederland met een Rijksmonumentenstatus, worden de druiven nog op traditionele wijze geteeld. "Alles wat je op Sonnehoeck aantreft is nog in authentieke staat. Ook de nodige restauraties worden op originele wijze uitgevoerd. Sonnehoeck is een oase van rust in een hectisch Westland. Het verdient dubbel en dwars om als monument in stand gehouden te worden. Hiermee kunnen we laten zien met welk product en op welke manier het Westland groot is geworden."

Er zijn diverse mogelijkheden om Sonnehoeck te bezoeken.
Tijdens de rondleidingen kunnen de druiven geproefd en gekocht worden. Vanaf zaterdag 16 juli is er vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur weer verkoop aan particulieren. Tijdens Open Monumentendag , op zaterdag 10 september is Sonnehoeck van 10.00 – 16.30 uur
gratis te bezoeken.

Voor meer informatie:
Jan van Geest
Hist. Druivenkwekerij Sonnehoeck
Mob: 06 53318121
www.sonnehoeck.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven