Fruit van Les Sanguines dit seizoen eerder op de markt

Aan het begin van de zomer komt het fruit van het Franse Les Sanguines – geteeld in Frankrijk van op de Monts du Lyonnais tot op de vlakte van de Crau – iets eerder op de markt. De eerste NectaVigne en PêcheVigne zullen op 27 juni worden gelanceerd. Het bijzondere aan deze perziken en nectarines is de rode kleur van hun vruchtvlees, die duidt op een hoog gehalte aan antioxidanten. De perziken en nectarines worden gewaardeerd om hun smaakkwaliteiten, die doen denken aan de smaken van weleer, en om hun moderne en toch lokale identiteit.

Franse telers investeren in de toekomst
De keuze om Les Sanguines-producten te kopen is ook een  steunbetuiging aan de Franse telers die zich al meer dan 20 jaar inzetten voor de ontwikkeling van dit project.

Dit jaar verwachten de telers een goede oogst, een oogst waar na twee jaar vorst lang naar is uitgekeken. Met een gevoel dat het midden houdt tussen vreugde en trots beginnen de telers dit seizoen dan eindelijk de vruchten te plukken van maanden van hard werken in de boomgaarden.

Geloven in onderscheidende producten is geen gemakkelijke opdracht. Er zijn behoorlijk wat investeringen gedaan om dit project tot een goed einde te kunnen brengen, zowel op het gebied van het rassenonderzoek en de aanleg van de boomgaarden, als op het gebied van het toezicht op het teeltproces, de opbrengst en de afzet.

Op dit moment vertegenwoordigt Club Les Sanguines meer dan 150 hectaren en verenigt deze een vijftigtal Franse telers die voor een langere periode investeren in de ontwikkeling van het project.

Waar is Les Sanguines deze zomer te vinden?
Dit seizoen zal de omzet op de Franse markt ongeveer 2.500 ton bedragen. In samenwerking met de diverse leveranciers zijn allerlei acties opgezet om het fruit Les Sanguines in de schappen onder de aandacht te brengen. De gedrevenheid de bekendheid van de producten van Les Sanguines te vergroten wordt ook gevoeld door handelaren die er om die reden voor kiezen het project ook te steunen.

Club Les Sanguines zal het hele zomerseizoen acties ondersteunen om de producten bij de consumenten onder de aandacht te brengen - met één enkel doel: ze door zoveel mogelijk mensen te laten ontdekken.

De avonturen van Les Sanguines volgen
Dit seizoen willen de medewerkers van Les Sanguines hun verhaal maar wat graag vertellen. Deze zomer is daarom via de radio meer te horen over het fruit dat de telers van Les Sanguines telen en over de telers zelf. Tijdens het zomerseizoen zal bovendien een groot Facebookspel met prijzen en andere winacties worden georganiseerd.

Ga naar Facebook, Instagram en LinkedIn om alle avonturen van de Sanguines deze zomer op de voet te volgen.

Voor meer informatie:
Camille Herouard
Star Fruits
+33(0)4 90 16 46 13
camille.herouard@star-fruits.com  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven