Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Dit abrikozenseizoen veel beter dan dat van vorig jaar"

Het Franse teeltbedrijf Les Fruits de Provence heeft het kersenseizoen inmiddels afgerond. "Omdat we veel kleine maten hadden, was het kersenseizoen dit jaar slechts een gemiddeld succes. Ondanks de weersomstandigheden met veel wind die het fruit soms konden beschadigen door ze sneller te doen rijpen, is de kwaliteit van de kersen dit jaar niet aangetast.

Sinds de telers van Les Fruits de Provence met het abrikozenseizoen zijn begonnen hebben ze een goede maand achter de rug en het gaat ook veel beter dan vorig seizoen. "Op dit moment kunnen we zeggen dat het een goed seizoen is. We verwachten dit jaar een opbrengst van 400 ton te bereiken, terwijl we vorig jaar een totale opbrengst van rond de 150 ton hadden. We zijn ook tevreden over de kwaliteit van het fruit. Op sommige percelen is een maand voor de oogst een beetje hagel gevallen, wat het uiterlijk van sommige stukken fruit enigszins heeft aangetast, maar over het algemeen ziet het fruit er goed uit. Dankzij de zonnige lente, konden we verder vroeg beginnen met oogsten. Dat vroege oogsten was gunstig in verband met de afzet. De hittegolf van vorige week heeft ons ertoe aangezet een beetje te irrigeren om de bomen door de hitte heen te helpen en de vruchtzetting voor het volgende seizoen te helpen bevorderen. We hebben tenslotte – afgezien van gisteren, toen er slechts 9 mm viel – al twee maanden geen regen meer gehad. De prijzen van de stukken fruit weerspiegelen momenteel vrij goed de kwaliteit van de producten die wij aanbieden."



Les Fruits de Provence verkoopt de abrikozen hoofdzakelijk op de Franse markt aan supermarkteigenaren, groothandelaren en kleinhandelaren. Na afronding zal het abrikozenseizoen worden opgevolgd door het appel- en perenseizoen.

Voor meer informatie: 
Alexandre Cerdan
Les Fruits de Provence
2500 Route de Boulbon
13150 Tarascon – Frankrijk
Tel: +33 (0)6 08 28 57 10
commerce@lesfruitsdeprovence.fr 
www.lesfruitsdeprovence.com  

Publicatiedatum: