Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië heeft "minister van voedsel" nodig om tekorten in de voedselvoorziening tegen te gaan

De voedselvoorziening van Australië wordt onder meer bedreigd door de klimaatverandering, het verlies van land- en tuinbouwgrond, tekorten aan arbeidskrachten, een dreigend tekort aan meststoffen en wereldwijde schokken zoals de Russische invasie in Oekraïne. Dr. Rachel Carey, hoofddocent voedselsystemen aan de Universiteit van Melbourne, zei dat de status van Australië als netto-exporteur van voedsel niet als vanzelfsprekend mag worden beschouwd, en dat de regering een langetermijnplan nodig heeft om de voedselzekerheid te vergroten.

"De coronapandemie was misschien wel de eerste keer dat Australische consumenten de ervaring hadden dat ze naar de supermarkt gingen en niet konden vinden wat ze wilden kopen," zei Carey. "Dat zullen we vaker meemaken, tenzij we echt serieuze langetermijnplannen maken om de veerkracht van de voedselvoorziening te vergroten. We hebben niet echt iemand in de regering die verantwoordelijk is voor de vraag of mensen genoeg te eten hebben, dus een minister voor voedsel zou een goed begin zijn."

Professor Mark Howden, directeur van het Institute for Climate, Energy & Disaster Solutions van de Australian National University, steunt het idee van een minister voor voedsel, gezien de verwachte bevolkingsgroei in Australië en wereldwijd.

Bron: watoday.com.au

Publicatiedatum: