Protesten in Ecuador hebben averechts effect

Naar schatting 14.000 betogers nemen in het hele land deel aan de manifestatie van ongenoegen tegen de toenemende malaise, met name de gestegen brandstofprijzen, in een economie die een zware klap heeft gekregen door de coronapandemie. Het ironische neveneffect van hun betogingen is een verslechtering van verscheidene economische factoren: stijgende prijzen, tekorten en verlaten markten.

Verreweg de grootste acties vonden plaats in de hoofdstad, waar het aantal betogers bijna 10.000 bedroeg. Talloze controleposten en barricades blokkeerden de hoofdwegen in het hele land, met name op de vitale Panamerikaanse snelweg.

Sinds het begin van de wegblokkades is de enige groothandelsmarkt van Guayaquil zonder voorraden. Het bevoorradingscentrum ontvangt normaal dagelijks bijna 3.000 vrachtwagenladingen voedsel uit het Andesgebergte, maar dat cijfer is met bijna 70 procent gedaald.

In Quito, waar de belangrijkste toegangswegen met tussenpozen geblokkeerd zijn, proberen de autoriteiten de vrachtwagens door het leger en de politie te laten beschermen. Santa Clara moest, net als vijf andere markten in de hoofdstad, enkele dagen sluiten en is zaterdag slechts gedeeltelijk hervat.

Bron: digitaljournal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven