Wimbledon-aardbeien gevolgd door hoogtechnologische sensoren

De aardbeien die dit jaar op Wimbledon worden geserveerd, worden van plant tot punnet gevolgd met nieuwe hoogtechnologische sensoren. Gespecialiseerde trackers registreren alles, van het nutriƫntenniveau in de grond, hoe vaak de zaailingen water moeten krijgen en hoeveel meststof er nodig is om de aardbeien te helpen groeien.

De nieuwe tracker geeft ook feedback over de temperatuur, botsingen en trillingen in de verpakking terwijl ze onderweg zijn naar The All England Lawn Tennis Club.

Marion Regan van Hugh Lowe Farms, die al 25 jaar exclusief aardbeien levert aan Wimbledon, zei: "We zijn verheugd over de samenwerking met Vodafone en hun steun helpt ons de teeltomstandigheden van onze aardbeien te optimaliseren. Het is een groot voorrecht om de enige leverancier van aardbeien aan Wimbledon te zijn, en dat is een rol die we al bijna 30 jaar hebben. Nu gebruiken we de vooruitstrevende technologie van Vodafone om de beste kwaliteit aardbeien ooit te kunnen leveren, allemaal geteeld op een duurzamere manier, zodat de fans ervan kunnen genieten."

Vodafone, de officiƫle connectiviteitspartner van Wimbledon, schat dat de introductie van de slimme technologie de agrarische sector kan helpen jaarlijks 2,4-4,8 miljoen ton CO2 te besparen.

Bron: thesun.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven