Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentewinkel Ganseman sluit na 99 jaar de deuren

Tholen - Op een jaar na bestaat de Utrechtse groentewinkel Ganseman 100 jaar, maar dat jubileum zullen ze niet gaan halen. Na 99 jaar zit het erop voor de familie die 3 generaties leefde van de AGF-handel. "We wilden de 100 jaar wel volmaken, maar mijn zwager en schoonzus zijn al met pensioen gegaan. Ze helpen nog wel een beetje mee, maar al met al is het veel te veel werk om zo vol te houden. Personeel is lastig te vinden en bovendien extra gedoe. Wij zijn er klaar mee en hebben besloten om ook te stoppen”, vertelt Jolanda Ganseman.

Tom en Dick Ganseman, foto Annet van den Akker, Wijkkrant Wittevrouwen

Ganseman was een echt een familiebedrijf. In 1923 begon opa Ganseman aan de Klaverstraat als aardappelboer, decennia later kwamen daar groente en fruit bij. De vader van de broers Tom en Dick nam de winkel over en later zijzelf geholpen door hun vrouwen. Tom begon er ook een ventroute bij, maar daar moest hij een aantal jaar geleden noodgedwongen mee stoppen vanwege de invoering van de milieuzone in de stad. Opvolging in de familie is er niet en naar een overnamekandidaat van de goedlopende winkel is niet gezocht. Jolanda: “Onze kinderen willen niet zoals wij 70 tot 80 uur per week werken. Wie doet dat nog in deze tijd? Bovendien moet je het pand overnemen en of het dan rendabel is, weet ik niet.”

Niet alleen klanten uit de wijk Wittevrouwen in Utrecht zullen de zaak gaan missen. Ook andere groentewinkels in de omgeving die Ganseman beleverden moeten op zoek naar een andere leverancier.  Dick Ganseman is verantwoordelijk voor de inkoop en staat om 2 uur 's ochtends op om langs veiling, groothandel en tuinders te gaan en neemt ook bestellingen mee voor andere groentewinkels. 
Hoewel de sluiting met pijn in het hart is, is het ook een bevrijding. "Het is mooi geweest. Mijn man Tom gaat nog een tijdje als vrachtwagenchauffeur aan de slag en heeft straks voor het eerst in 45 jaar op zaterdag vrij. Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar we hebben inmiddels kleinkinderen, dus daar kan ik vast op passen”, besluit Jolanda.