ZON introduceert nieuwe doos voor venkel

"Grootste afzet venkel zit bij nationale en internationale horeca"

Tholen - Vanaf vandaag wordt bij ZON de venkel geveild in een nieuwe doos onder de lijn Oude Meesters, waarin ook onder andere de paprika's, aubergines en rabarber worden geveild. "Het jaar 2021 ging te boek in als één van de slechtste venkeljaren. Eigenlijk kun je wel stellen dat de venkel tot de vergeten groenten is gaan behoren. Voor ons reden om met de telers te gaan zitten om te kijken waar de kansen in de markt liggen en welke acties we konden ondernemen", vertelt Product Manager Leander van de Griend.

"Uit onze evaluatie bleek dat de venkel echt een typisch horeca-product is. Procentueel vinden de grootste aantallen direct of indirect hun weg naar de nationale en internationale horeca. Ook wordt de venkel nog goed gebruikt in het panklare schap en in de verspakketten, maar los in de retail is de venkel toch een wat ondergeschoven kindje geworden", vertelt Leander.

"We hebben dan ook besloten om de venkel echt als horecaproduct te positioneren. Maar de feedback die we terugkregen van de horecaklanten was dat ze met het houten kistje niet goed uit de voeten konden. Vanwege de nietjes en houtsplinters kregen meer klanten daar moeite mee. Nu mag de verpakking natuurlijk nooit een drempel zijn, dus zo zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe doos. We hebben goed gekeken naar een verpakking waarin het product optimaal presenteert en het product zich het beste houdt, want de venkel moet de hele wereld over. Dat heeft geleid tot deze vochtbestendige doos met dekvel in de lijn van onze lijn Oude Meesters."

Het areaal venkel bij ZON ligt aanzienlijk lager dan andere jaren. "Veel venkeltelers hebben er een andere teelt naast, zoals vaak asperges en starten na het aspergeseizoen de venkelteelt op. Voorheen hadden we een aantal telers die zich richtten op het vroege segment, maar van de primeurprijzen van weleer is geen sprake meer omdat Italië dan nog met grote getale op de markt is. Wij starten daarom nu vrij laat, pas rond week 24 en dat is een goede keuze geweest. De importvenkel is grotendeels van de markt, de contracten gaan weer lopen en veel klanten schakelen over op Hollands product", besluit Leander.

Voor meer informatie:
Leander van de Griend
ZON fruit & vegetables
+31 (0)77 3239777
leander.van.de.griend@royalzon.com 
www.royalzon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven