Oh oh Corso: vier dagen Varend Corso Westland afgesloten met bezoek aan Den Haag

Het Varend Corso Westland heeft zondag een primeur beleefd in Den Haag. Het was de eerste keer dat de tientallen corsoboten door de Haagse grachten voeren, maar de Hagenaars sloten het corso direct in hun hart. Niet alleen de organisatie en deelnemers maar ook de Hagenaars keken blijkbaar al drie jaar lang uit naar de komst van het corso, concludeert een enthousiaste organisatie.

Foto van de Publieksprijswinnaar in Den Haag. Fotocredits: Arnaud Roelofsz 

"Wat een feest was het. Ongelofelijk. We hebben Den Haag ingepakt. Ik ben ongelofelijk trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen", zegt
voorzitter Rob Baan na de Haagse dag. "We hebben twee jaar niet gevaren en toch de club bij elkaar gehouden. We kunnen volgend jaar op ons gemak weer een ronde door Den Haag maken." 
 
Het was aanvankelijk nogal spannend hoe de vernieuwingen zouden uitpakken. Niet alleen de uitbreiding met Den Haag, maar ook de uitbreiding met de donderdagmiddag. Alle aspecten zullen komende weken geëvalueerd worden, maar wat na dit weekend blijft hangen bij de organisatie 'is een absoluut positief gevoel.' 
 
Traditiegetrouw wordt op de zondagavond nog een flink aantal prijzen uitgereikt. De Tuinderij Publieksprijs ging naar de corsoboot van Naaldwijk met de titel The Greatest Show. Die had van de toeschouwers de meeste stemmen gekregen en mocht onder luid applaus de prijs in ontvangst nemen.
 
Voor het eerst werd dit jaar ook de innovatieprijs uitgereikt. Die ging naar de boot van Van der Valk Systemen. De sproei-installatie kon op veel enthousiasme rekenen en de boot viel nog eens extra op door de ronkende Harley Davidson die erop was getakeld. 


De boot van Van der Valk Systemen. Fotocredits: Arnaud Roelofsz  
 
Eveneens voor het eerst was er een prijs weggelegd voor de Blooming Battle, de wedstrijd die was georganiseerd voor leerlingen van groene opleidingen. Het Scalda Groen College mocht de eerste prijs in ontvangst nemen met hun boot Queen of Rio. 

De figuratieprijs ging naar de boot Magic van De Lier en de Johan Huismanprijs, voorheen de bindersprijs, was voor Juanita van Dooremaal met haar arrangement getiteld Encanto.
 
Voor meer informatie:
Varend Corso
www.varendcorso.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven