Tracknact (Australië)

Realtime temperatuurbewaking en volledige gegevensgeschiedenis wint aan belang in export

Gegevensanalyse wordt een must bij het verzenden van AGF-producten. Het is van essentieel belang voor exporteurs om hun containers en de klimaatomstandigheden waarin hun producten zich bevinden doorheen de toeleveringsketen te kunnen volgen.

Het Australische Tracknact biedt bedrijven al twee jaar een analyseplatform aan. De gegevens zijn afkomstig van sensoren aan boord en kunnen exporteurs in realtime waarschuwen wanneer de koudeketen wordt verbroken bij de verzending van temperatuurgevoelige producten.

"Naast realtime temperatuurbewaking bieden we onze klanten ook de volledige historiek van de transportgegevens aan, waarmee ze de kwaliteit en relevante factoren van seizoen tot seizoen kunnen vergelijken", vertelt Thomas McDade, CEO en oprichter van Tracknact. "Het gebruik van de nieuwste Bluetooth-bakens van Tive is een gamechanger geweest voor de sector, omdat ze de prijs enorm verlagen en het gebruik van meerdere loggers per transport mogelijk maken."

Thomas en het team van Tracknact hebben samengewerkt met het gewestelijke ministerie van Landbouw van Queensland en Manbulloo, een mango-exporteur, aan het Service Supply Chain Project. Tracknact hielp Manbulloo de gemiddelde aankomsttemperatuur op Aziatische markten te verlagen en zo te zorgen voor 2,4 dagen extra houdbaarheid voor het fruit. Het bedrijf is ook actief in de veehouderij en farmaceutische sector.

Manbulloo gebruikte voorheen een oudere technologie om de temperatuur te bewaken: USB-dataloggers. Maar de loggers moesten aan het einde van de reis worden verzameld en op een pc worden aangesloten om toegang te krijgen tot de gegevens. Minder dan 50% van de USB-dataloggers werd telkens opgehaald. Bovendien kan er met USB-dataloggers niet worden ingegrepen tijdens de verzending zelf, aangezien pas achteraf blijkt of er iets is misgegaan.

"De ideale oplossing voor ons zou één dashboard zijn, waar we de loggers konden instellen met maatwerk-parameters: logger-ID, batchcodes, stappen in de keten, optimale temperatuurbereiken enzovoort", zegt Marie Piccone, Managing Director van Manbulloo Ltd. "We wilden realtime toegang tot alle gegevens, ongeacht het merk van de loggers."

"Daar kwam Tracknact om de hoek kijken. De software is ontwikkeld zodat we de temperatuuromstandigheden konden volgen en registreren tijdens verpakking, transport door de keten, opslag en rijping door onze ketenpartners."

"Nu kunnen we één dashboard openen en de temperatuurcondities voor alle zendingen zien, in realtime of aan de hand van gegevensgeschiedenis."

"We kunnen gegevens die worden geproduceerd door loggers van bedrijven als Tive en Emerson overnemen en aan klanten verstrekken", legt Thomas uit. "We kunnen schakelen tussen dataloggers zonder verlies van de historiek van de gegevens. We werken nu ook samen met Meat and Livestock Australia. We kunnen onze klanten vertellen wat de houdbaarheidsdatum is bij aankomst en retailers en producenten een eindrapport voorleggen."

Al deze diensten kunnen helpen om verspilling tegen te gaan en claims voor de teler/exporteur te verminderen. De gegevens en analyses kunnen ook worden gebruikt om inzicht te krijgen in elk onderdeel van de toeleveringsketen en technologieën te vergelijken.

Voor meer informatie:
Thomas McDade
Tracknact
thomas.mcdade@keydata.com.au
www.tracknact.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven