Nieuw samenwerkingsakkoord tussen Spar en Deliveroo in VK

2.000 nieuwe banen in 2022 bij Amazon Spanje
Amazon gaat dit jaar 2.000 nieuwe banen creëren in Spanje, aldus de Spaanse afdeling van de Amerikaanse online retailer. Tegen het eind van het jaar zal het bedrijf dan 20.000 werknemers tellen in het Zuid-Europese land.
Bron: reuters.com 

Spar lanceert nieuwe samenwerking met Deliveroo in het VK
Spar heeft in het VK een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend met Deliveroo voor alle 2.160 Spar-winkels in Engeland, Schotland en Wales. Deze nieuwe strategische samenwerking geeft consumenten meer keuze en toegang tot essentiële artikelen van Spar-winkels in het hele land. De artikelen zullen door Deliveroo in slechts 20 minuten aan deur worden bezorgd.
Bron: spar-international.com 

Retailafzet daalt in het VK omdat consument bezuinigt op voedseluitgaven
Uit recente officiële gegevens blijkt dat Britten minder geld uitgeven aan voedsel omdat stijgende prijzen hen dwingen te bezuinigen op hun wekelijkse supermarktbezoek. De Dienst voor Nationale Statistiek (ONS) zei dat minder volle boodschappenmandjes de belangrijkste factor waren achter een daling van de retailafzet met 0,5% vorige maand in Groot-Brittannië.
Bron: theguardian.com 

Britse retailers vrezen verdere daling van de afzet
Britse retailers melden voor juni een jaar-op-jaar omzetdaling en verwachten dat de verkoop volgende maand behoorlijk beneden het normale peil zal liggen wegens de stijgende kosten van levensmiddelen, zo blijkt uit een onderzoek. De Confederatie van de Britse Industrie zei dat 19 retailers een lager dan normale afzet rapporteerden in juni, tegenover nul in mei. In juli zal dat aantal naar verwachting verder oplopen tot 25.
Bron: reuters.com 

Ierse supermarktketen Musgrave ziet 'perfecte storm' opkomen voor consument
De Ierse supermarktketen Musgrave zegt dat het spaargeld dat consumenten hebben opgebouwd toen ze tijdens de pandemie thuisbleven, dreigt te slinken. Een "perfecte storm" van stijgende energierekeningen en versnellende inflatie die de kosten voor levensonderhoud opdrijft, kondigt zich aan.
Bron: reuters.com 

Coop Noorwegen ziet omzet en marktaandeel stijgen in boekjaar 2021
Coop Noorwegen rapporteert een toename van de omzet en het marktaandeel in boekjaar 2021, een jaar waarin zware concurrentie en hogere kosten de winstmarge aantastten. De omzet van de groep, die ook actief is in de sectoren van bouwmaterialen, vastgoed en financiering, bedroeg 72,2 miljard Noorse kronen, vergeleken met 71,1 miljard in 2020. De bedrijfswinst (EBIT) bedroeg 2,1 miljard Noorse kronen, terwijl het resultaat vóór belasting (EBT) 2,6 miljard was.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon Fresh-winkel geopend in Britse Kent met Just Walk Out-technologie
De eerste niet in Londen gevestigde kassaloze Amazon Fresh-winkel in het VK is geopend in Sevenoaks, Kent. De winkel, gelegen in de voormalige Baby Gap-outlet in Bligh's Meadow, is open van maandag tot en met zondag, van 07.00 uur tot 23.00 uur. Net als zijn Londense tegenhangers, wordt de winkel gestuurd door de Just Walk Out-technologie van Amazon.
Bron: retailtechinnovationhub.com 

Italië: Conad Adriatico viert 50 jaar met aanhoudende omzetgroei
Conad Adriatico viert zijn 50e verjaardag met een nationaal marktaandeel van 18% en een omzet van € 1,8 mld in 2021 (+7,7%, jaar op jaar). De Italiaanse coöperatie en retailer voorspelt een verdere omzetgroei in 2022, met een doelstelling van € 1,9 mld.
Bron: esmmagazine.com

VK: Asda plant nieuwe supermarktformule
Asda heeft meer plannen onthuld voor een nieuwe winkelformule, terwijl het blijft rekruteren voor zijn supermarkt- en groothandelsactiviteiten. In een vacature voor een acquisitiemanager zegt de supermarktketen: "Als acquisitiemanager bij Asda zult u integraal deel uitmaken van onze aanzienlijke groeiplannen en in de voorhoede staan van onze ambitie om bestaande winkelketens te laten groeien en het voortouw te nemen bij onze plannen om een supermarktketen te ontwikkelen, een nieuwe formule voor het bedrijf."
Bron: betterretailing.com

Franse Amethis verkoopt een belang in een Keniaanse retailer aan IBL op Mauritius
Het Franse investeringsfonds Amethis heeft gezegd dat het zijn belang in de Keniaanse algemene retailer Naivas zal verkopen aan de op Mauritius gevestigde IBL Group. Amethis kocht in 2020 een belang in Naivas voor een niet nader genoemd bedrag. Een bron met kennis van de transactie had Reuters verteld dat de aankoop op dat moment 30% van de retailer bedroeg. "Dit markeert de eerste investering van IBL Group als onderdeel van hun expansiestrategie in Oost-Afrika. Deze overeenkomst is nog onderhevig aan reglementaire goedkeuringen," aldus Amethis in een verklaring. De verklaring onthulde geen details over de voorwaarden van de verkoop. Naivas, dat drie decennia geleden werd opgericht en 84 winkels heeft in heel Kenia, werd een van de top drie retailers na de ineenstorting van Nakumatt, een lokale supermarktketen die de sector had gedomineerd.
Bron: reuters.com

Spar Oostenrijk introduceert milieuvriendelijke verpakking voor biologische kruiden in potten
Spar Oostenrijk is al jaren bezig om plastic te verminderen en duurzamere oplossingen te implementeren in haar winkelnetwerk. De potten van Spar Natur*pur Tiroler biologische kruiden in pot zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het omhulsel van de kruiden, dat voorheen van plastic was, is nu vervangen door papier.
Bron: spar-international.com

VK: Sainsbury’s's onder nieuwe druk om leefbaar loon te betalen voor alle werknemers
De Queen's bank, Coutts & Co, en de Coal Pensions Board hebben zich aangesloten bij een groep investeerders die een resolutie steunen waarin Sainsbury's wordt opgeroepen het onafhankelijk vastgestelde leefbaar loon te betalen voor al het personeel en alle ingehuurde krachten. De stemming op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de op een na grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk op 7 juli zal de eerste zijn over een resolutie die het bestuur van een Brits bedrijf ertoe verplicht het leefbaar loon te betalen.
Bron: theguardian.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven