Jaco Rheeder, Star South (Zuid-Afrika – Nederland):

"Het gaat om het verbinden van goede mensen met goede prijzen en goede, gezonde producten"

Star South, een bedrijf dat in 2003 in Zuid-Afrika het licht zag als een fruitgroothandel, is ondertussen uitgegroeid tot een onderneming die een uitgebreid assortiment fruit bestrijkt voor retail, groothandel en verwerkingssector over de hele wereld. Klanten hebben jaarrond toegang tot kwaliteitsfruit en de dienstverlening van Star South is afgestemd op de individuele klantbehoeften wat betreft kwaliteit en kwantiteit. Het bedrijf slaagt daarin dankzij inspanningen om de wereldwijde toeleveringsketen voortdurend te verbeteren.

Toch is Star South volgens oprichter Jaco Rheeder meer dan alleen een toeleveringsketen. "We zien onze toeleveringsketen meer als een levenscyclus", zegt hij. "Het gaat om het creëren van verbindingen: het verbinden van goede mensen met goede prijzen en goede, gezonde producten."

Partnerschappen staan voorop
Relaties betekenen heel veel voor Star South. Door de jaren heen heeft het bedrijf wereldwijd een solide netwerk van betrouwbare partners opgebouwd. Gezien de focus van Star South International op cross trade zijn deze verbindingen van groot belang.

Star South International werkt samen met Star South Fruits in een alliantie die beide bedrijven én de klanten ten goede komt. Star South Fruits is gevestigd in Zuid-Afrika, een prachtig land met diverse klimaten en teeltregio's, wat betekent dat Star South International toegang heeft tot veel telers en een breed scala aan kwaliteitsproducten voor de export.

Star South International is daarentegen gevestigd in Ridderkerk, een plek met strategische voordelen voor het beheren van de complexe cross trade. "Cross trade is echt gunstig voor onze klanten omdat het hen helpt om nieuwe markten te betreden, de kosten te verlagen en hun activiteiten te stroomlijnen. Zo kunnen zij zich focussen op hun core business terwijl ze de ingewikkelde logistiek overlaten aan experts", zegt Rob Zevenbergen, algemeen directeur van het bedrijf.

Hans Stouten legt uit dat Star South International bovendien strategisch onvervangbaar is in het beheren van de administratie en financiering van de transacties van klanten: "Onze vestiging in Nederland geeft ons toegang tot de meest geavanceerde en efficiënte financiële en verzekeringsmarkten. Ons hele netwerk van telers, klanten en andere dienstverleners profiteert daarvan wat betreft kosteneffectiviteit."

Het belang van sterke relaties
Star South werkt achter de schermen hard aan het zorgvuldig plannen en afstemmen van alle logistieke bewegingen om succes te garanderen, maar het onderhouden van sterke relaties binnen het netwerk is misschien wel het belangrijkste aandachtspunt: aangezien teler en retailer erop vertrouwen dat het fruit de reis van plant naar tafel in perfecte staat aflegt, moet Star South erop kunnen vertrouwen dat de logistieke partners en verdelers hun rol in deze dynamische onderneming ook perfect vervullen.

Voor meer informatie:
Karin Bouwman
Star South
Tel: +31 (0)85 020 0809
karin@star-south.com 
www.star-south.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven